Litecoin kriptokártyát bocsát ki a Litecoin Alapítvány

A Litecoin Alapítvány partnerségre lépett a Bibox tőzsdével és a Ternio blokklánc vállalattal, hogy egy fizikai betéti kártyát bocsássanak ki. A hírt június 18-án jelentették be egy blogbejegyzésben.

A közlemény szerint a cégek közösen bocsátják ki a ‘BlockCard’ nevű kártyát, amivel a felhasználók online és üzlethelyiségekben is fizethetnek kriptóval. A kártyán litecoin (LTC) mellett bitcoin, bitcoin cash, ether, stellar, bibox (BIX) és ternio (TERN) token is tárolható.

A Bibox tőzsde tölti be a letétkezelő szerepet, a Ternio pedig a fizetési infrastruktúrát szolgáltatja. A Litecoin Alapítvány és a Bibox a kártyát közvetlen a platformjára integrálja, az alapítvány pedig a Litecoin hivatalos tárcájába, a LoafWalletbe.

Ez egy izgalmas partnerség számunkra, mivel elősegíti a Litecoin Alapítvány azon küldetését, hogy több felhasználási esetet teremtsen a litecoin mindennapi életben való elköltésére. A Ternio BlockCard platform a Bibox tőzsdei motorjával a litecoin tulajdonosainak páratlan szabadságot biztosít világszerte az LTC elköltésére.

Az Alapítvány ezzel csatlakozik a kriptokártya kibocsátók növekvő táborához. A Coinbase közel egy hónapja jelentette be, hogy 6 európai országban Visa kriptokártyát bocsátott ki amivel a felhasználók kriptókkal fizethetnek a Visa elfogadóhelyeken.

Márciusban a Visa vállalat is elkezdett nyitni a kriptók felé azzal, hogy blokklánc vonatkozású álláshirdetést adott fel. A vállalat a Visa Fintech részlegének technikai termékmenedzseri posztjának feltöltésére keres embert. A munkaköri leírás alapján a jelentkezéshez előfeltétel az elosztott főkönyvi technológiák és a kriptoszektor ismerete.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük