65 000 svájci kereskedő válhat kriptovaluta elfogadóhellyé

A svájci kriptovaluta bróker Bitcoin Suisse partnerséget kötött a Worldline európai utalási és tranzakciós szolgáltatóval, a kriptovaluta elfogadóhelyek számának növelése érdekében az országban.

A cégek szándéknyilatkozatot írtak alá, miszerint kriptovalutás vásárlásokat tesznek elérhetővé a svájci fogyasztók számára az áruházakban és az online áruházakban egyaránt.

65 000 kereskedő válhat Svájcban kriptovaluta elfogadóhellyé

Az új rendszer 65 000 svájci kereskedő számára lesz elérhető, azok számára, akik jelenleg a Worldline országos fizetési infrastruktúráját, a SIX Payment Services-t használják.

Az elsődleges cél a hagyományos fizetési hálózat továbbfejlesztése annak érdekében, hogy elősegítsék az új eszközosztály tömeges elterjedését a fizikai üzletegységekben és az e-kereskedelemben.

Marc Schluep, a Worldline Switzerland vezérigazgatója elmondta, hogy “a Bitcoin Suisse-vel való együttműködés révén a kereskedők egy teljesen új ajánlatból vehetik ki a részüket anélkül, hogy bármiféle konverziós kockázatot vállalnának”.

A szándéknyilatkozat szerint cégek intuitív és könnyen használható szolgáltatás bevezetésén dolgoznak a kereskedelemben dolgozó munkatársak és a vásárlók számára egyaránt, a kereskedőknek fizetendő összegek svájci frankban vagy euróban kerülnek kifizetésre, a tranzakciók pedig teljes mértékben integrálhatóak lesznek a könyvelési és bevételi jelentésekbe.

A Worldline Svájcot tesztjelleggel választotta és a jövőben egész Európára kiterjesztené a szolgáltatást.

(Forrás: Worldline)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük