Köhögtek a nemzetközi kriptotőzsdék az éjjeli esés alatt, óriásit nőtt a kereskedési forgalom

Több nemzetközi kriptotőzsde is felmondta a szolgálatot miután a BTC tegnap 4000 dollárig zuhant majd 5500 dollárig kapaszkodott vissza percek alatt. Többen közülük “vészhelyzeti lépéseket” hoztak.

Például a Gemini és a BitMEX bitcoin határidős platform technikai problémákkal küzdött, mindkettő elérhetetlen volt 45 percen keresztül az éjfél utáni órákban.

A BitMEX hivatalos közleménye szerint “hardverproblémák” merültek fel (amiben sokan kételkednek) az egyik felhőszolgáltatójuknál, de állításuk szerint reggel 4:00 utánra rendezték a helyzetet.

A Gemini ezalatt “vészhelyzeti karbantartáson” ment keresztül, most már újra elérhető az oldal.

A tőzsdékhez köthető problémák zöme a nagy méretű likvidálásokkal hozható összefüggésbe.

200 milliárd dollár fölötti kereskedési volument jelez az elmúlt 24 órában a CoinCodex

A Coinbase se úszta meg szárazon, a státusz oldalukon “Utalások ETH és ERC-20 tokeneknél késhetnek a hálózati torlódás miatt.”

Az ázsiai tőzsdéknél szintén sok volt a gubanc. A dél-koreai Bithumb több órás késéseket jelentett az ethereum és ERC-20 tranzakciókra, ma reggelre állt vissza náluk a kereskedelem a normális kerékvágásba.

A szingapúri Huobi szintén hasonló közleményt adott ki kijelentvén, a fennakadásokat “a BTC árfolyamának hirtelen esése” okozta.

Az is kiderült, hogy sok tőzsde olyan megoldásokkal rukkolt elő, ami enyhíti a volatilitásból adódó kockázatokat vagy a blokklánc hálózati dugókat orvosolja.

A Binance inkább megduplázta az ETH tranzakciók kiutalásának díját, szerinte a dugók miatt nem sok választása maradt.

A Coinbase termékmenedzsere, Eli Haims egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy kötegelt bitcoin tranzakciókat vezetnek be, hogy így csökkentsék a Coinbase által a Bitcoin blokkláncára helyezett tranzakciós mennyiséget.

Hozzátette:

“Ettől azt várjuk, hogy 50%-kal csökken a Bitcoin hálózatára helyezett tranzakciómennyiségünk.”

Megkérdeztük a magyar Coinmixed tőzsdét is, tapasztaltak-e fennakadásokat az elmúlt 24 óra megnövekedett aktivitása után. Homovics Tibor, a váltó vezetőjének elmondása szerint, nem volt semmi probléma, sőt, mióta bevezették az azonnali kriptovaluta váltást, inkább pozitív irányban mozdult el a platformjuk forgalma.

Rátz Tibor, a CoinCash marketingvezetője elmondta, hogy a 2017. decemberi forgalomhoz hasonló volt a napokban az érdeklődés, bár biztos adatot még nem tud ismertetni, azonban a Bitcoin, Ethereum hálózati tranzakciók feldolgozásában történt lassulást tapasztalták, ezért is kerültek lassabban az érmék az ügyfeleik tárcáiba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük