Ethereum-gyilkos a Solana – már a hatodik legnagyobb kriptovaluta

Majdnem pontosan egy hete írtunk arról, hogy a Solana blokklánc natív tokenje, a SOL minden eddiginél komolyabb mértékben növelte értékét. Egy hete vette át a legnagyobb piaci kapitalizációval bíró kriptovaluták listáján a hetedik helyet a Dogecointól. És most itt az újabb durranás, a SOL annyira bullish-trendben van most, hogy képes volt az XRP-t is maga mögé utasítani piaci kapitalizáció tekintetében, így már ezen a listán a hatodik helyen áll. Mindezt egy olyan héten, ami az egész kriptopiacnak visszaesést okozott.

A Solana nem törődik az aktuális trendekkel

A kereskedők amúgy is abban bíznak, hogy a hét végére ezen a visszaesésen sikerül majd túllendülniük. Nem lesz egyszerű, hiszen a legnagyobb kriptovaluták komolyat estek a héten. Az egész piac pedig 11%-ot veszített piaci kapitalizációjából. A Solana viszont nem igazán foglalkozott a trendekkel, az elmúlt 7 napban a 10 top kriptovaluta közül a legjobb teljesítményt nyújtotta és az értéke 86,9%-kal emelkedett a CoinGecko adatai szerint. És ez már elég volt ahhoz, hogy átvegye a hatodik helyet az összes kriptovaluta között a piaci kapitalizáció tekintetében. A SOL a hetet 141 dolláros árfolyamon kezdte, most már 210 dollár körül kell egy tokenért fizetni a cikk írásakor. Az indikátorok egyébként azt mutatják, hogy nagyon erős bullish-trendben van most a token. De már rég elérte a valaha volt legmagasabb túlvásárlási pontját, szóval óvatosan kell bánnunk a long pozíciókkal most.

chart

Természetesen az előzéshez nem volt elég maga a Solana, kellett hozzá az is, hogy az XRP nem teljesített túl jól a héten. Egyrészt a bitcoin mozgásával együtt lefelé mozgott az XRP ára is, másrészt a jogi problémák továbbra is árnyékként vetülnek a kriptovaluta fölé. Szeptember hetedikén, egyetlen nap alatt 18%-ot veszített árából az XRP. És a következő napokban sem sikerült ezen javítania, 1,1 dollár körül keresnek most vele. Amit az írás végén ki kell emelni, az a tény, hogy a befektetők látják a Solana blokkláncban rejlő lehetőségeket. A decentralizált applikációk fejlesztői között nagyon népszerű, hiszen hatékony és skálázható. És most már több NFT gyűjtemény is a Solanát választotta az Ethereum helyett és egyre több dollár van már zárolva különféle Solana DeFi platformokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük