Robert Kiyosaki: a világtörténelem legnagyobb buborékában vagyunk

A Gazdag papa, szegény papa című bestseller híres szerzője, Robert Kiyosaki borúlátó előrejelzéseket tett a gazdaságról és a kriptopénzek jövőjéről. Amellett, hogy arra figyelmeztetett, hogy a világtörténelem legnagyobb buborékában vagyunk, Kiyosaki azt is megjósolta, hogy a kormány elkobozza az összes kriptovalutát.

Robert Kiyosaki a legnagyobb buborékra, krízisre, hiperinflációra figyelmeztetett nemrég.

Az 1997-ben megjelent Gazdag papa, szegény papa könyv szerzője, kedden azt tweetelte 1,8 millió követőjének: “Van B terved?”.

A híres szerző ezután arra figyelmeztetett, hogy a világtörténelem legnagyobb buborékában vagyunk, és a részvények, az ingatlanok, a nyersanyagok és az olaj buborékjára hivatkozott. Ami a jövőbeli kilátásokat illeti, hiperinflációt és brutális krízist prognosztizált. Kiyosaki Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott:

“A világtörténelem legnagyobb buborékában vagyunk. Buborékban a részvények, ingatlanok, nyersanyagok és olaj… A jövő? lehetséges válság hiperinflációval.”

Ezután kifejtette, hogy a B terve az, hogy vállalkozó legyen. Konkrétan: “maradj ki a részvénypiacról, hozz létre saját vagyontárgyakat, [és] használd az adósságot $-ként” – írta.

Nem ez az első alkalom, hogy a híres szerző válságra figyelmeztetett. Tavaly decemberben is hasonlót jósolt.

Kiyosaki gyakran ír olyan bejegyzéseket, amelyekben Joe Biden elnököt, kormányát és a Federal Reserve-t hibáztatja a magas inflációért és az amerikai dollár elértéktelenedéséért. Az író a múlt héten azt tanácsolta a befektetőknek, hogyan profitáljanak az inflációból.

Kiyosaki emellett azt is megjegyezte, hogy véleménye szerint az amerikai kormány lefoglalja majd az összes kriptovalutát. Kifejtette, hogy miután Biden elnök aláírta a kriptovaluták szabályozásáról szóló végrehajtási rendeletet, a következő lépés a “Fed crypto” elindítása lesz. Ezt követően szerinte az összes kriptovalutát lefoglalják és beolvasztják a kormányzati kriptóba. “Bye-bye bitcoin” – írta.

Kiyosaki kriptojóslatát heves kritika érte a kriptóközösségben, sokan hangsúlyozták, hogy meg kellett volna várnia, hogy mi is van valójában a végrehajtási rendeletben, mielőtt meggondolatlanul spekulál.

Többen úgy gondolják, hogy Biden elnök végrehajtási rendelete pozitívan hat majd a kriptoiparra. Jerry Brito, a washingtoni székhelyű Coin Center ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

“Az üzenet, amit ebből a végrehajtási rendeletből veszek, az az, hogy a szövetségi kormány a kriptopénzeket a gazdaság és a társadalom legitim, komoly és fontos részének tekinti.”

Ráadásul a decentralizált kriptovalutákat, mint a bitcoin és az ether, nem lehet közvetlenül a hálózaton befagyasztani vagy lefoglalni.

Kapcsolódó cikkeink: