Mérföldkőhöz ért a Calvaria – Hamarosan lezárul az előértékesítés

A Calvaria fejlesztőinek valószínűleg nem sok alkalma volt az elmúlt hetekben a pihenésre. Az eddig elért sikereket látva a csapat azt a döntést hozta, hogy átszervezi az előértékesítés menetét, és a vártnál korábban fogják lezárni a gyűjtést.

Alábbi írásunkban bemutatjuk, mitől annyira érdekes a Calvaria: Duels of Eternity, illetve megvizsgáljuk, miért van hatalmas jelentősége a nemrég bejelentett változásoknak.

Mi az a Calvaria?

A Calvaria egy play-to-earn (játssz, hogy nyerj) jellegű NFT kártyajáték. A túlvilági környezetben játszódó csaták során a nyertesek értékes jutalmakban részesülnek, amiknek a segítségével további kártyák és kártyafejlesztések válnak elérhetővé.

Köszönhetően az Ethereum blokkláncnak, azok a felhasználók, akik a platform natív tokenjével, a RIA-val rendelkeznek, lehetőséget kapnak izgalmas jutalomért cserébe az érmék stakelésére is.

További előnye az érmék birtoklásának, hogy tulajdonosaiknak beleszólásuk lesz, a játékot érintő összes döntésbe. Mivel a Calvaria egy DAO (decentralizált autonóm szervezet) ezért minden támogatója szavazati joggal rendelkezik a Calvaria jövőjével kapcsolatban.

Szintén egy érdekessége a projektnek, hogy nem kizárólag böngészőből lesz elérhető. A fejlesztők tervei szerint IOS és Android készülékekre is meg fog jelenni a Calvaria: Duels of Eternity mobilalkalmazása formájában, ami nagyban hozzá fog járulni a projekt népszerűségének a növekedéséhez.

Feleannyi szakasz és mindössze 24% elérhető token

A Calvaria: Duels of Eternity előértékesítése október 14-én vette kezdetét, és azóta közel 2 millió dollárt sikerült összegyűjteni. Az elérni kívánt teljes összeg 3.075 millió dollárra módosult, így a gyűjtés oroszlánrészét már maguk mögött tudhatják a fejlesztők.

November 25-én jelentették be a Calvaria fejlesztői, hogy a vártnál jóval rövidebb lesz az előértékesítés.

Jelenleg az értékesítés a negyedik szakasz végéhez közelít. Amint a befolyó összeg eléri a 2.1 millió dollárt, kezdetét veszi a jegyzést megelőző utolsó, ötödik szakasz. A korábbi 0.030 dollárral szemben a RIA érmék 0.0325 dolláros áron lesznek elérhetőek. Ez azt jelenti, hogy aki még most bevásárol, könnyedén szert tehet 30% hozamra.

A változtatás mögött a megnövekedett érdeklődésen túl, az értékesítésre szánt RIA érmék átcsoportosítása is szerepet játszik. A fejlesztők ugyanis azt a döntést hozták meg, hogy a tervezett 300 milliónál jóval kevesebb, mindösszesen 150 millió érmét fognak eladásra kínálni. A fennmaradó RIA tokeneket a csapat a tokenomika kiegyensúlyozására fogja fordítani. Amint erről bővebb információ lát napvilágot, a projekt követői a Calvaria hivatalos blogján olvashatnak majd róla.

A bejelentés hatalmas jelentőséggel bír, hiszen így a hamarosan induló utolsó előértékesítési szakaszban csupán az érmék 20%-a lesz csak elérhető. Továbbá a bejelentés okot ad azt feltételezni, hogy a Calvaria még a fejlesztők elvárásainál is nagyobb érdeklődést váltott ki a befektetők és a gémerek körében, és az ő nyomásukra a vártnál is hamarabb kerülhet kiadásra a játék.

RIA token vásárlása

A Calvaria a legnagyobb tőzsdék figyelmét is felkeltette

Szinte példátlannak mondható a Calvaria előértékesítésének eddig elért eredménye. Ezt felismerve már most sikerült a legnagyobb tőzsdékkel leszerződni a fejlesztőknek. Először a Kucoin-nal, majd a Gate.io-val állapodtak meg a fejlesztők az érme jegyzéséről.

A két tőzsdén túl, szintén sikerült megállapodást kötni a népszerű közösségi kereskedőplatformmal, az XT.com-mal.

Elnézve az eddig elért sikereket, egyáltalán nem lenne meglepő, ha a megjelenést követően a Calvaria egyike lenne a legnépszerűbb kriptojátékoknak.

A Calvaria forradalmasítja a P2E játékokat

Egy kicsit sem lehet véletlen, hogy a Duels of Eternity előértékesítése ekkora siker. A fejlesztők egy teljesen új filozófia és mechanizmus segítségével ugyanis úgy közelítették meg a P2E játékok világát, ahogy eddig szinte senki.

Hasonló kártyajátékokból nincs hiány a szektorban, elég, ha csak a Splinterlandsra vagy a Gods Unchainedre gondolunk. Ami viszont kiemeli a Calvariát a versenytársak közül, hogy teljesen ingyenes és bárki számára hozzáférhető lesz a játék. Azok, akik úgy döntenek, hogy szívesen csatlakoznának a Calvaria közösségéhez, nem szükséges semmilyen anyagi elköteleződést vállalniuk. Sőt, nem csupán ingyenes lesz, de még kriptotárcát sem lesz szükség csatlakoztatni profilunkhoz.

calvaria kartyajatek

Ezzel a módszerrel nem kizárólag a kriptobefektetőket, de a gémereket is sikerül majd megszólítani. Ez pedig végső soron nagyban hozzá fog járulni a RIA érmék árfolyamának növekedéséhez.

Ez azonban még mindig nem minden, hiszen nem elég, ha valami ingyenes, annak jónak is kell lennie. A csapatnak szívügye, hogy egy igényes és az AAA elvárásoknak megfelelő alkotást adjon ki a kezei közül, ezért az összes kártyán szereplő lény 3D-ben került elkészítésre.

RIA token vásárlása

Mire számíthatnak a Calvaria befektetői az elkövetkezendő években?

Az elmúlt hetek egyik ki nem mondott tanulsága, hogy míg a kriptoszektor megroppant az FTX okozta botrány miatt, a kriptojátékok érméi viszonylag stabilak tudtak maradni. Ennek az egyik fő oka, hogy egy összetartó és hűséges felhasználói bázist egy botrány kevésbé érint, mint azokat akik spekulatív céllal fektetnek be egy érmébe.

Egyelőre minden esély megvan rá, hogy ez a Calvaria esetében is így legyen. Az eddig felsoroltakon túl a fejlesztők tartogatnak még mást is a tarsolyukban.

Más kriptojátékokkal szemben a Calvaria által használt RIA érmék deflációs eszközként működnek. Ez azt jelenti, hogy az idő múlásával nem kerülnek majd új érmék az ökoszisztémába, ami nagyban hozzá fog járulni ahhoz, hogy a RIA árfolyama tartósan magas maradhasson.

A videójátékok szektora az elmúlt években példátlan növekedésen ment keresztül, és ezen belül a legnagyobb húzóágazatot a mobiljátékok alkotják. Mivel semmi jel nem mutatkozik annak az irányába, hogy ez a trend változófélben lenne, ezért viszonylag nagy magabiztossággal kijelenthetjük, hogy a szektor növekedése töretlen lesz. Ennek a folyamatnak az egyik élvezője pedig egészen biztosan a Calvaria lesz, mivel minden meg van benne, amivel játékosok széles körében komoly népszerűségre lehet szert tenni: izgalmas kalandok, profi 3D környezet, hatalmas nyeremények és fejlődési lehetőség.

A felsorolt tények fényében a fejlesztőknek és a befektetőknek egyaránt minden okuk megvan a bizakodásra a jövőt illetően. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Calvariat hamarosan olyan játékok vetélytársaként emlegetnénk, mint a Blizzard által készített Hearthstone vagy a Wizards of the Coast által kiadott Magic: The Gathering Arena.

RIA token vásárlása