Elon Musk tényleg ejti a Dogecoint? Mit venne helyette az új Twitter vezér

A Dogecoin ára 0,2%-kal csökkent az elmúlt napokban, és a mostani árfolyam egy 38%-os emelkedést jelent az elmúlt egy hónapban. A mém érme mostani raliját az okozta, hogy Elon Musk 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert. A közösségi média óriás azonban nem kis gondban van (legalábbis kívülről így tűnik), miután az új tulaj ultimátumot adott az alkalmazottaknak. Így egyelőre kérdéses, hogy a DOGE tudja-e tovább tartani korábbi lendületét.

A mostani emelkedés ellenére a mém érme még mindig 89%-kal elmarad a mindenkori legmagasabb árához, a 0,731578 dolláros értékhez képest (2021 május), így hát hosszú utat kell még megtennie ahhoz, hogy megdöntse korábbi rekordját.

Elon, a Twitter és a Doge – folytatódik a rali?

A DOGE mutatók vegyes képet festenek, az érme 30 napos mozgóátlaga a 200 napos átlag fölé emelkedett, ami potenciális visszaesést jósol. Emellett a DOGE relatív erősségi indexe is emelkedik, ami szintén egy potenciális visszapattanásra utal.

Az amúgy is zavaros képet tovább rontja, hogy a DOGE egyik nagy pártfogója, Elon Musk megvásárolta a Twittert. Az új tulajdonos sokat vitatott intézkedéseiből, mint a munkatársak tömeges elbocsátása, a sorozatos technikai hibák és a hardcore munkavégzésre felszólító ultimátum, egyelőre még nem tudni, merre tart a platform.

Az szinte biztos, hogy a dolgok nem Musk tervei szerint haladnak. A dolgozók szívébe nem igazán lopta be magát az ultimátum és annak feltételei, így a munkavállalók ¾-e felmondott. Az ultimátumban egyébként Musk egy új, intenzív munkahelyi kultúra kialakítását bocsátotta elő.

dogecoin arfolyam nov 24

Nem elég, hogy Musk elbocsátotta a dolgozók 50%-át, amikor elfoglalta az igazgatói széket, becslések szerint a maradék 3700 Twitter alkalmazott 75%-a gyakorlatilag felmondott.

A nagyközönség ennek következtében arra számít, hogy a Twitter technikai problémák tömkelegével fog szembesülni, miközben egyre csökken az ezeket megoldani képes alkalmazottak száma. A mostanában trendi #TwitterDown és a #RIPTwitter hashtagek jól mutatják, milyen hangulat uralkodik a platform körül.

Ez az egész annyiban érinti a DOGE-t, hogy a mostanában elért nyereségét pont Elonnak és a Twitternek köszönheti. A rali azon a feltételezésen alapult, hogy Musk majd bevezeti a DOGE-ban történő Twitter fizetést vagy borravalót. Egyelőre úgy tűnik, hogy a cégvezetőnek ennél fontosabb dolga is akad, mivel jelenleg is a mérnököket próbálja meggyőzni a maradásról. Ennek értelmében a DOGE októberi nyeresége várhatóan a következő hetekben eltűnik.

A korábbi jelentésekből egyébként arra következtethettünk, hogy Musk háttérbe szorította a kriptovaluta integrációját és arra kérte a munkavállalókat, hogy az új előfizetési rendszer kialakítását helyezzék előtérbe. Éppen ezért nem valószínű, hogy a DOGE rövidesen újabb külső lökést kap Elon Musktól.

A DOGE fundamentumai egyébként roppant gyengék egy ekkora piaci kapitalizációval rendelkező kriptovalutához képest. A Dogecoin protokoll eddig viszonylag keveset fejlődött, ami arra utal, hogy nyeresége főként a hype-on alapul, nem pedig olyan meghatározó fejlesztéseken, amelyekből azt feltételezhetjük, hogy hasznosabb, mint más kriptovaluták. Az sem segít az érme helyzetén, hogy kevés együttműködést és alig növekvő elfogadottságot tud felmutatni.

Ezek alapján arra következtethetünk, hogy ha már nem kapcsolják össze Muskkal, a DOGE-nak nem sok esélye van. Ami még tovább ronthatja a DOGE kilátásait, az az, hogy a kapcsolat megmarad, de Musk neve a Twitter ügy miatt nem kívánatossá válik, ez pedig több kárt okoz, mint hasznot.

Mit vegyünk a DOGE helyett?

Ajánljuk figyelmedbe a másik kutyás érmét, a Tamadoget. Ráadásul most (a növekvő játékosbázis honoráriumaként) 100 000 dollár értékű TAMA-t is nyerhetsz.

tamadoge arfolyam es elon musk

Jól hangzik? Olvass tovább és megtudod, hogyan nyerhetsz.

100 000 dollár egy szerencsés nyertesnek – de hogyan?

A Tamadoge nemrég – ironikus módon – pont a Twitteren harangozta be nyereményjátékát. A mostani periódusban, amikor a teljes kripto iparban brutális medvepiac zajlik, az ajándékozás az egyik legjobb módszer, amivel feldobható a projektben hívők hangulata.

Ahhoz, hogy részt vehessenek a játékban, a felhasználóknak legalább 100 dollár értékű TAMA-t kell birtokolniuk a sorsolás napján, vagyis ennek megfelelő TAMA tokent kell vásárolniuk.

A Tamadoge kilenc különböző módot is kínál a közösségnek, amivel növelhetik esélyeiket – minden egyszerű feladat egy-egy pontot ér.

Nulladik lépésben a felhasználóknak össze kell kapcsolniuk egy Facebook, Twitter, e-mail vagy Google+ fiókot a Gleam.io által üzemeltetett nyereményjáték oldallal, majd meg kell adniuk a TAMA tárcájuk címét. A platform így tudja rögzíteni a teljesített feladatokat és az előrehaladást.

Ahhoz, hogy legyen esélyük megszerezni a 100 000 dolláros nyereményt, a játékosoknak kilenc egyszerű feladatot kell végrehajtaniuk:

  • Meg kell adják a Tamadoge tárcájuk címét
  • Követniük kell a Tamadoge Twitter-fiókját, tweetelniük és retweetelniük kell a Tamadoge-ról, valamint meg kell jelölniük Elon Muskot
  • Csatlakozniuk kell a Tamadoge Discord közösséghez
  • Csatlakozniuk kell a Tamadoge Telegram közösséghez,
  • Meg kell osztaniuk a Tamadoge híreit barátaikkal és családjukkal,
  • Követniük kell a Tamadoge-t az Instagramon,
  • Követniük kell a Tamadoge-t a YouTube-on.

A feladatok célja a figyelem felkeltése a TAMA iránt. Ha teljesítette a követelményeket és a feladatokat, egy szerencsés nyertes jutalomban részesül.

Tamadoge vásárlása az OKX-en

Mi a Tamadoge?

A Tamadoge (TAMA) az egyik legjobb mém érme projekt jelenleg. A blokkláncon alapuló játék tele van NFT-kkel és játssz, hogy keress (P2E) funkciókkal. A projekt natív kriptovalutája a TAMA.

A Tamaverse középpontjában a digitális háziállatok állnak, amelyeket a játékosoknak lehetősége van gyűjteni, tenyészteni, sőt, még harcolhatnak is velük. A játék célja, hogy a játékosok felneveljék a virtuális Tamadoge háziállataikat, illetve boldog és egészséges életet biztosítsanak nekik. A háziállatok segítségével a felhasználók részt vehetnek játékokban és szinteket léphetnek, amivel Dogepoint-nak keresztelt pontokat gyűjthetnek. A legtöbb Dogepoint-tal rendelkező játékosok minden hónap végén TAMA tokeneket kapnak jutalmul.

tamadoge nft

A háziállatok, valamint a játékon belüli tárgyak egyébként pénzre váltható vagy játékon belüli vásárlásra használható NFT-k.

Ennek értelmében a játékélmény mellett a játékosok úgy tehetnek szert passzív jövedelemre, hogy közben jól érzik magukat.

Tamadoge vásárlása az OKX-en