Az ausztrál kriptókirály még az anyukájánál lakik?

Nyilvános közzétételek szerint egy kétmilliárd dolláros forgalmú ausztrál kriptodeviza-kereskedő még mindig az anyjával él. A bejelentések alapján a befektető vállalkozása 2021-ben 1404 százalékkal növelte nyereségét az előző évhez képest.

Egy 25 éves kriptodeviza-befektető, aki 2021-ben közel kétmilliárd dollár (mintegy hárommilliárd ausztrál dollár) értékben kereskedett kriptovalutákkal, az ausztráliai Sydneyben lévő szülői házából irányította kriptóbirodalmát a nyilvános dokumentumok szerint. A szóban forgó ifjú titán, Darren Nguyen nem beszél a PO Street Capital nevű kis kereskedési vállalkozásának teljesítményéről, de a The Australian című lap január 2-i cikke a nyilvános adatok segítségével rávilágított erre.

Az ausztrál nyeresége 1400 százalékkal nőtt

A Sydney-i Guildfordban lévő szülői házban bejegyzett kriptodeviza-vállalkozás 10,41 millió ausztrál dollár adózás utáni nyereséget ért el a 2021. június 30-án véget ért pénzügyi évben az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottság (ASIC) adatai szerint. Ez összesen 2,98 milliárd dollár értékű kriptókereskedelemből származott ez alatt a 12 hónap alatt.

Ez hatalmas növekedés volt az előző évi forgalomhoz képest, amely 2020-ban csak mintegy 692 ezer ausztrál dollárt tett ki. A PO Street Capital könyvvizsgálója szerint a nettó nyereség pedig 2021-ben 1404 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Szép osztalékot vett ki a kereskedő

A mérlegek szerint a PO Street Capitalnak 2021 júniusában 4,3 millió ausztrál dollár értékű céltartaléka volt egy 1,3 milliós kölcsön mellett, amelyet azonban visszafizetett a tulajdonosnak. Más tartozása nem volt a könyvekben. Nguyen 873 ezer dollárnyi osztalékot kapott az adott év nyereségéből.

A The Australian jelentése szerint ez arra utal, hogy a PO Street Capital önfinanszírozó volt, a nagy kereskedési volumen ellenére is. Bár a cikk nem számolt a tőkeáttételes kereskedéssel, ami valószínűleg masszívan hozzájárult a nagy forgalomhoz. A család, az édesanya nem kívánt nyilatkozni arról, hogy mit tudott a házban zajló kereskedési tevékenységről. Nguyen is hallgat az üzletről, beleértve a kereskedési stratégiáit és a PO Street Capital következő, 2022. június 30-án véget ért pénzügyi évét is.

Mi lett vajon az ausztrállal a medvepiacon?

A PO Street Capital 2021-ben elért masszív teljesítménye egyébként egybeesett a kriptodeviza-árak nagy emelkedésével 2020. július és 2021. június között. A Bitcoin (BTC) és az Ether (ETH) például a CoinGecko adatai szerint 296%-kal és 865%-kal ment fel egyenként ebben az időszakban. Mivel azonban a piacok azóta lejtmenetben vannak, nem világos, hogy ez milyen hatással volt Nguyenre és a PO Street Capitalra – írja a Cointelegraph.

Kapcsolódó cikkeink:

Mire érdemes figyelni a kezdő kriptokereskedőknek?

A TradeSanta piactere lehetővé teszi a befektetők számára, hogy bekövessék a tapasztaltabb kereskedőket

Az ausztrál jegybank elnöke nem a CBDC-kben, hanem a kriptovalutákban látja a jövőt

Olyan kriptoszabályozásra készül Ausztrália, amelyet a világ még nem látott

Címlapkép forrása: Pixabay.com