A Big Brother kitalálója perli a Facebookot

  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Big Brother valóságshow kitalálója beperelte a Facebookot amiért a közösségi média teret adott olyan csaló hirdetőknek, akik a neveit és képeit jogellenesen használták, jelentette a Reuters.

Médiavállalat perli a Facebookot

John de Mol holland milliárdos, az Endemol médiavállalat megálmodója beperelte a Facebookot egy amszterdami bíróságon.

A csaló hirdetésekkel arra próbálták rávenni a Facebook felhasználókat, hogy bitcoint vásároljanak egy de Mol által támogatott honlapon keresztül (természetesen az oldal hamis volt).

Az ügyvédek érvelése szerint a hirdetés de Mol képét tartalmazták és ezáltal több mint 1.7 millió eurónyi befektetői forrást gyűjtöttek.

Az ügyvédek szerint az ügyfelük hírneve is sérült a csaló hirdetések miatt miután a befektetők rákattintottak a hirdetésre és átverték őket. Érvelésük szerint a Facebook nem tett minden tőle telhetőt, hogy megakadályozza az átverést.

A Facebook egyelőre nem reagált de Mol ügyvédeinek keresetére, de egy képviselő az ügyvédnek elmondta:

“Nagyon komolyan vesszük a csaló hirdetéseket, melyek nem felelnek meg a szabályzatunknak vagy közszereplők neveit, képeit használta, beleértve azokat a hirdetéseket is, mely Mr de Mol képeit tartalmazta.”

Azok az emberek, akik ezeket a hirdetéseket közzé teszik, folyamatosan fejlesztik a technikájukat amivel meg tudják kerülni a Facebook ellenőrző rendszerét – tették hozzá a közleményben.

A bitcoinnal kapcsolatos csalások során előszeretettel használnak nemzetközi celebeket azért, hogy az ajánlatokat vonzóbbá tegyék az áldozatok számára. Még tévés szereplőket is felhasználtak Ausztráliából és Új-Zélandról, hogy csaló Facebook hirdetéseikkel befektetőket toborozzanak. De a Big Brother show kitalálója volt az első, aki felvette ellenük a harcot.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Balaxi

Balaxi 2013 óta követi szoros figyelemmel a Bitcoin és kriptovaluta ökoszisztéma fejlődését. A BitcoinBazis.hu kriptovaluta piaci szak- és médiaportált 2016-ban alapította többedmagával. Az oldal azóta Magyarország vezető, elsősorban digitális pénzügyi eszközökkel, bitcoinnal, decentralizációval és technológiai témákkal foglalkozó portáljává nőtte ki magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.