A Big Brother kitalálója perli a Facebookot

A Big Brother valóságshow kitalálója beperelte a Facebookot amiért a közösségi média teret adott olyan csaló hirdetőknek, akik a neveit és képeit jogellenesen használták, jelentette a Reuters.

Médiavállalat perli a Facebookot

John de Mol holland milliárdos, az Endemol médiavállalat megálmodója beperelte a Facebookot egy amszterdami bíróságon.

A csaló hirdetésekkel arra próbálták rávenni a Facebook felhasználókat, hogy bitcoint vásároljanak egy de Mol által támogatott honlapon keresztül (természetesen az oldal hamis volt).

Az ügyvédek érvelése szerint a hirdetés de Mol képét tartalmazták és ezáltal több mint 1.7 millió eurónyi befektetői forrást gyűjtöttek.

Az ügyvédek szerint az ügyfelük hírneve is sérült a csaló hirdetések miatt miután a befektetők rákattintottak a hirdetésre és átverték őket. Érvelésük szerint a Facebook nem tett minden tőle telhetőt, hogy megakadályozza az átverést.

A Facebook egyelőre nem reagált de Mol ügyvédeinek keresetére, de egy képviselő az ügyvédnek elmondta:

“Nagyon komolyan vesszük a csaló hirdetéseket, melyek nem felelnek meg a szabályzatunknak vagy közszereplők neveit, képeit használta, beleértve azokat a hirdetéseket is, mely Mr de Mol képeit tartalmazta.”

Azok az emberek, akik ezeket a hirdetéseket közzé teszik, folyamatosan fejlesztik a technikájukat amivel meg tudják kerülni a Facebook ellenőrző rendszerét – tették hozzá a közleményben.

A bitcoinnal kapcsolatos csalások során előszeretettel használnak nemzetközi celebeket azért, hogy az ajánlatokat vonzóbbá tegyék az áldozatok számára. Még tévés szereplőket is felhasználtak Ausztráliából és Új-Zélandról, hogy csaló Facebook hirdetéseikkel befektetőket toborozzanak. De a Big Brother show kitalálója volt az első, aki felvette ellenük a harcot.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.