DJ Khaled és Mayweather megúszta az ICO-csalását

Egy floridai bíróság elutasította a DJ Khaled és a boxoló Floyd Mayweather elleni ICO csalás miatt ellenük benyújtott keresetet.

A bíróság szerint annak ellenére, hogy Khaled és Floyd Mayweather közösségi oldalain intenzíven hirdette a ma már csődbe ment, ICO-ja során CTR tokeneket kiárusító CentraTech céget, de a döntés szerint nem játszottak központi szerepet a cég életében, hogy ezért további jogi eljárásba kellene bevonni őket.

“A felperes által beadott keresetből nem bizonyítható, hogy Mayweather és Khaled ‘sikeresen biztatta volna’ a felperest, hogy CTR tokeneket vásároljon,” áll egy bírósági dokumentumban.

Khaled és Mayweather kettő darab tweetet posztolt a CTR tokenről, az egyikben arra biztatták követőiket, hogy vásároljanak az ICO-ból. Viszont a bíróság szerint ennyiben ki is fullad a részvételük a tokenértékesítésben.

Lévén szó indirekt tweetekről, ezért a bíróság nem tudta 100% bizonyossággal megállapítani, hogy vajon befolyásolta-e követőit abban, hogy befektessenek a CTR token projektbe vagy sem. A bíróság azt se tudta megállapítani, hogy a követőik egyáltalán látták-e a tweetet vagy hogy volt-e direkt kapcsolatuk a vásárlókkal.

Több esetben a befektetők már Khaled és Mayweather tweetjei előtt bevásárolt a CTR tokenből.

Ahhoz, hogy Mayweathert és Khaledet bűnösnek találják, a károsult felperesnek közvetlen kapcsolatban kellett volna állnia az alperesekkel. Mivel az ügyvédek nem tudtak ilyen kapcsolatot kimutatni, ezért az ügyet lezárták.

Nem járt ekkora szerencsével Khaled és a bokszoló Mayweather a SEC, az amerikai pénzügyi felügyelet ellen, amiért a két jómadár nem osztotta meg a CentraTech hirdetéséért kapott fizetségét. Akkor Mayweather 600 000 dollár, míg DJ Khaled 150 000 dollár büntetést fizetett.

Mayweather a Centra ICO hirdetés-tweetjében

Mayweather megúszta, Kevin Hart humorista nem

Mialatt jó hír Mayweathernek és Khalednak, nem annyira jó az amerikai humorista Kevin Hartnak. A világ második legjobban fizetett humoristája azután került a SEC látómezejébe, hogy TI nevű rapper FliK ICO-ját hirdette.

Kevin Hart volt a múlt legsikeresebb amerikai humoristája.

A múlt héten TI rapper bukott kriptopénzébe fektető kárvallottak módosították keresetüket, amiben Kevin Hartot is feltüntették, akit csalással vádolnak.

A befektetők állításai szerint több mint 1.3 millió dollárt buktak miután bevásároltak a semmit se érő FLiK tokenekből, amit TI és Hart szintén a Twitteren hirdetett.

Viszont sajnos DJ Khaled és a bokszoló esete bizonyítja, hogy közvetlen kapcsolat nélkül a hirdetőkhöz hiába mennek bíróságra. Hart megint csak pár tweetet közölt a FLiK tokenről és semmi több.

Magyarországon akkor láthatóan Berki Krisztiánnak sem kell különösebben aggódnia, aki egy időben az Invia World nevű csaló osztrák felhőbányász céget hirdette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük