A Binance feje, CZ elárulta milyen érméket rejt a kriptotárcája

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao nemrég egy interjúban elárulta, hogy 2014 óta hűséges bitcoin tulajdonos.

Az Associated Pressnek nemrégiben adott interjújában CZ megjegyezte, hogy bár nettó vagyonának jelentős részét a Binance Coin (BNB) teszi ki, még mindig van némi BTC-je, amelyet néhány évvel a bitcoin születése után vásárolt.

A Binance főnöke elismerte, hogy még 2014-ben vásárolt egy meg nem nevezett mennyiséget az elsődleges kriptopénzből. Bár egy részét az évek során elköltötte, megjegyezte, hogy a mai napig van bitcoinja.

“Vettem néhány bitcoint 2014-ben. Egy keveset elköltöttem belőle, de a nagy részét megtartottam. Nem adtam el” – jegyezte meg.

Annak ellenére, hogy az elmúlt hét évben a kriptotérben számos különböző esemény történt, és a bitcoin árfolyama az időjáráshoz hasonlóan állandóan változott, CZ viszonylag szilárdan tartotta magát a döntéséhez, miszerint igazi HODLER lesz és nem adja el az összes bitcoinját.

Binance CZ a mémcoinokra is kitért

Meglepő módon, annak ellenére, hogy a legnagyobb kriptopénz tőzsde vezérigazgatója és különböző kriptoprojektekkel és digitális pénzekkel foglalkozik egész nap, CZ elismerte, hogy a befektetési portfóliója nem túlságosan diverzifikált.

A vezérigazgató elárulta, hogy a hét évvel ezelőtt vásárolt bitcoinjain és a BNB-állományán kívül, amelyek a portfóliója nagy részét teszik ki, nem tart más érméket.

CZ azt is megjegyezte, hogy nincs személyes részesedése semmilyen kriptoprojektben mivel célja az, hogy elkerülje az esetleges összeférhetetlenségeket.

“Személyesen nem tartok más érméket… Nem rendelkezem részesedéssel semmilyen más projektben, legyen az kriptó vagy nem kriptó. Ezt nagyon tudatosan teszem, mert nem akarok semmilyen potenciális összeférhetetlenséget.”

Az interjúban szó esett a mémérmékről is. A Dogecoinnal és a Shiba Inuval kapcsolatban úgy fogalmazott:

“Hogy őszinte legyek, nem értem a Dogecoint. De ez mutatja a decentralizáció erejét… Ha a közösségben elég sok ember értékeli, mert aranyos, mert tetszik nekik a mém, akkor értéket képvisel. Most itt van a Shiba, ami szintén egy mémérme. Még több mém érménk van. De tudjátok mit? Ahhoz, hogy valami értékes legyen, csak egy másik embernek kell megvennie.”

CZ azt is kijelentette, hogy nincs szüksége sok pénzre, ezért szándékában áll elajándékozni a vagyona nagy részét, akár 95%-át is. Szóba került a kriptovaluták körül megosztottság is, amivel összefüggésben Changpeng úgy fogalmazott:

Az elmúlt néhány évben ez egy kétpólusú dolog volt. Van egy kis csoport, aki megrögzött kriptorajongó, és van az emberek többsége, akik azt sem tudják, mi az a kriptó. De ahogy egyre többen és többen kezdenek el foglalkozni vele, úgy látjuk, hogy van egy középút. Rengeteg sportolóval beszélek, akik most az NFT-ket vizsgálják. Most már felismerik ennek az értékét. Lehet, hogy nem merev kriptorajongók, de már nem is szuper szkeptikusak a kriptóval kapcsolatban.

Még a központi bankok kormányzói is, amikor egy évvel ezelőtt beszéltem velük, nagyon szkeptikusak voltak. De most, amikor beszélek velük, azt mondják: “Szükségünk van erre, hogy növekedjen a gazdaságunk”. De még mindig vannak aggályaik a kriptó bizonyos aspektusaival kapcsolatban.”

További hírek a Binance-szel kapcsolatban:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük