A Binance Oroszországban folytatná a globális terjeszkedést

A Binance a közelmúltban globális terjeszkedésbe kezdett. Az egyik állomás Bahrein volt, ahol a kriptotőzsde szakértői már dolgoznak a megvalósításon. Most a Binance új piacot keres, és úgy néz ki, hogy Oroszország ideális terep lenne a cég számára.

Az utóbbi időkben Oroszország többször is bekerült a hírekbe, először az orosz központi bank által előterjesztett teljes tiltás miatt, majd nem sokkal később amikor Putyin elkaszálta azt. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy rendeződni látszik a helyzet, és az országban tényleg menedékre lelhetnek a Kínából elmenekült kriptobányászok. Kérdés azonban, hogy a kriptokereskedelmet ferde szemmel néző vezetőség, köztük Putyin is, vajon mit szólna ahhoz, ha a világ legnagyobb kriptotőzsdéje Oroszországban is megjelenne.

A Binance optimista

Gleb Kostarev, a Binance Kelet-Európai vezetője, azonban optimistán látja a jövőt. Mint mondta, a kriptók teljes betiltására tett központi banki javaslat elég szélsőséges volt, viszont üdvözölte, hogy a többi döntéshozó inkább az ésszerű konszenzust támogatta. Putyin maga is felszólalt, és ő is az ország gazdasági érdekét helyezte előtérbe a kriptók lehetséges “veszélyeivel” szemben. Gleb szerint ez a hozzáállás egy jó alap ahhoz, hogy megkezdjék a párbeszédet az ország döntéshozóival.

Gazdasági érdekek

A Binance kiemelt célpontnak tartja a térséget és azon belül Oroszországot. Csak az orosz piacon a kriptovaluta tranzakciók összege éves szinten eléri az 5 milliárd dolláros értéket. Ha a Binance-nek sikerül meghódítania ezt a piacot, akkor az az adott térségben is hatalmas előnyhöz juttatná, mivel így a környező országok kriptoforgalmából is kihasíthatna magának egy szép szeletet. Kostarev szerint a térség országai figyelemmel kísérik az orosz hatóságok viszonyát a kriptovalutákhoz és annak fényében hozzák meg a saját döntéseiket. Amennyiben Oroszországgal kedvezően alakulnak a tárgyalások, az a térség többi országában is jó hatással lenne a kriptokereskedelemre.

Ez pedig a továbbiakban jelentősen megkönnyítené a Binance dolgát. Ukrajnában, Kazahsztánban és Üzbegisztánban már most is sokkal nagyobb a digitális valuták elfogadottsága, és a döntéshozók a korlátozások helyett a liberálisabb szabályozást preferálják.