A Binance Smart Chain a DeFi-t érő támadások megállítására tett javaslatot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az utóbbi időben számos decentralizált pénzügyi (DeFi) platform több millió dolláros kárt szenvedett a hatalmas horderejű hackertámadások során. Ennek következtében a Binance Smart Chain (BSC) felszólította a decentralizált alkalmazások (későbbiekben: dappok) fejlesztőit, hogy tegyenek lépést a megfelelő biztonság kialakítása érdekében, ugyanis a „BSC lett a hackerek legújabb célpontja”.

Ahogy arról már beszámoltunk, az elmúlt hetekben a DeFi hálózatokat brutális mennyiségű támadás érte. Kevesebb mint egy hónapja, hogy egy hétvége leforgása alatt 22 millió dollárt loptak el a hackerek a DeFi platformokról, és számtalan BSC projektről derült ki, hogy csalás. A hackerek kedvencévé legutóbb az úgynevezett „flash loan” támadások váltak, melyek során villámkölcsönök segítségével használják ki a rendszer hibáit.

Terv a tervben

A BSC hálózat legutóbbi indítványában felvázolta, elképzelése szerint miként lehetne megelőzni a dappokat érő hackertámadásokat.

Először is, a dapp fejlesztői segítséget kell kérjenek a CertiK-hez és a PeckShield-hez hasonló biztonsági audit cégektől, hogy azok “kétszer vagy akár háromszor is ellenőrizzék” a platformok kódjait. A BSC javaslata szerint ugyanis „kockázatkezelési intézkedésekhez kell folyamodni”, valamint aktívan figyelemmel kísérni a fenyegetéseket, és leállítani a protokollt, ha azt támadás éri.

A legrosszabb forgatókönyv esetére a fejlesztőknek szükséges egy “vészhelyzeti tervet” is kidolgozniuk. Egy további lehetőség pedig az úgynevezett „bug bounty programok” beállítására alapoz, amelyek a blokklánc mérnököket a DeFi protokollok kritikus sebezhetőségei felfedésére ösztönöznék.

A BSC „kontrollálhatatlanul forkol

Az utóbbi időben több felhasználó arról számolt be, hogy a Binance Smart Chain technikai nehézségekkel küzd.

“BSC hálózati csomópontot futtatok. A hálózat folyamatosan kontrollálhatatlanul forkol. Számos validátor nem megfelelő hadvert futtat, és nem tud lépést tartani a többi hálózattal” – írta tweetjében a BSC egy felhasználója.

Anthony Sassano, az Ethereum egy kutatója alátámasztotta a hálózattal kapcsolatos aggodalmakat, és az elégedetlen felhasználókat „mihamarabbi kiszállásra” bíztatta. Egyelőre azonban nincs bizonyíték arra, hogy az állítólagos hálózati problémáknak bármi közük is lenne a hackertámadások legújabb hullámához.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.