A Binance vezére, CZ adathalász SMS-re figyelmeztet

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao veszélyes, adathalász SMS-re hívta fel a felhasználók figyelmét a Twitteren. Az átverés során a felhasználóknak szöveges üzenetben egy linket küldenek a csalók a kifizetések törlésére, amely a felhasználókat egy hamis weboldalra vezeti, amelynek célja a bejelentkezéshez szükséges adatok begyűjtése.

CZ a Twitteren hívta fel a kriptoközösség figyelmét a veszélyre, mely a Binance ügyfeleit célozza meg.

A kriptotőzsde feje által megosztott képernyőkép szerint az átverés során a felhasználóknak SMS-ben küldenek egy linket a kifizetések törlésére, ami a felhasználókat egy hamis weboldalra vezeti, amelynek célja a bejelentkezési adatok begyűjtése.

A vezérigazgató figyelmeztette a Binance felhasználókat, hogy ne kattintsanak az SMS üzenetekből származó linkekre, és azt tanácsolta nekik, hogy mindig kézzel írják be a böngészőjükbe a tőzsde URL-címét is.

2022-ben eddig több hacker- és adathalász eset is napvilágot látott, és egyes platformok jelentős veszteségeket szenvedtek el a támadások következtében.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a Wormhole szerdán kibertámadást szenvedett el biztonsági sebezhetőség miatt, amely révén 120 000 Wrapped Ether (wETH) tokent (321 millió dollár) loptak el a platformról. Január 17-én a Crypto.com oldalról 33,8 millió dollár értékű kriptóeszközt lovasítottak meg az elkövetők egy biztonsági résen keresztül.

A digitális valuták felhasználóit egy új kártevőre is figyelmeztetik, amely a böngésző-alapú tárcákat veszi célba, mint például a MetaMask és a Coinbase Wallet.