33,8 millió dollárnyi kriptovalutát loptak el a Crypto.com-tól

Egy biztonsági rés miatt körülbelül 33,8 millió dollárnyi kriptovalutát lophattak el a Magyarországon is népszerű Crypto.com kriptotőzsdéről és mobiltárcáról. A vállalat egy időre felfüggesztette a lehívásokat, miután felhasználói „gyanús tevékenységeket” észleltek számláikon.

A Crypto.com csütörtöki közleményében közölte felhasználóival, hogy nemrégiben „4 836,26 ETH 444,93 BTC és körülbelül 66 200 amerikai dollárnak megfelelő digitális valutának” kelt lába. A teljes veszteséget a kriptovaluták jelenlegi piaci értéke szerint körülbelül 33,8 millió dollárra becsülik. Ahogyan arról már beszámoltunk, az eset után több felhasználó is panaszt tett, a vállalat korábban ugyanakkor nem tudta eloszlatni az aggodalmakat.

A hivatalos közlemények szerint a Crypto.com kockázatfigyelő rendszerei „jogosulatlan tevékenységeket észleltek néhány felhasználói fiókon”, mivel a tranzakciók a kétfaktoros hitelesítés nélkül lettek engedélyezve. A tőzsde ennek következtében 14 órára leállította a kifizetéseket, majd egy további védelmi réteget vezetett be, melynek következtében a felhasználóknak az első kifizetések előtt 24 órán belül regisztrálniuk kell az új címet.

A felhasználók értesítést kapnak majd arról, hogy egy új cím került felvételre, hogy megfelelő idő álljon rendelkezésükre a reagálásra és válaszadásra” – áll a közleményben.

A Crypto.com vezérigazgatója, Kris Marszalek nyilatkozatában elmondta, hogy a tőzsde az üggyel kapcsolatban nem kapott semmiféle felszólítást a szabályozó hatóságoktól.

Nyilvánvalóan ez egy tanulópénz volt számunkra, és folyamatosan erősítjük infrastruktúránkat” – jelentette ki.

A PeckShield blokkláncbiztonsági cég szerint több mint 15 millió dollár értékű ETH-t lophattak el, melynek nagyjából felét a Tornado Cash nevű protokoll segítségével „mosták tisztára”. Az OXT Research blokklánc adatszolgáltató cég egy másik elemzője szerint a tőzsdének 33 millió dollárnyi ellopott kriptoeszközzel kell számolnia.