A bitcoin ára brutálisan össze fog omlani hamarosan

  • 33
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Azt fontolgatod, hogy a jelenlegi áron bitcoint vásárolsz? Inkább gondold át újra – mondja a CCN egyik riportere.

Parabolikus emelkedésen van túl a bitcoin

A kriptovaluta eddig elképesztően gyorsan emelkedett. De közeledő összeomlása fájdalmas lesz az egész kriptopiacra nézve.Ezzel azonban új lehetőségeket teremt, amelyeket a hozzáértő befektetőknek ki kellene használniuk és növelniük kellene a hosszú távú befektetéseik értékét.

Az egyik ilyen rendkívül nyereséges lehetőség, ami most történik, hogy a tőke a bitcointól, különböző altcoinokba áramlik. A tőke kiáramlásával a Bitcoin Dominance Indexnek olyan szintre kell csökkennie, amely kedvez a többi kriptovalutának.

Röviden szólva, a brutális összeomlás szélén lévő bitcoin árát figyelembe véve, nem kell mást tennünk, mint megvédeni magunkat úgy, hogy változatossá tesszük a kriptoportfóliónkat.

A bitcoin parabolikus robbanása valójában rendkívül hasonlít a 2018-as medve piachoz (a huzamosabb ideig tartó árfolyamcsökkenés időszakához).

A felhajtásban, ami a kripto piac királyát övezte az elmúlt néhány hétben, sok ember elfelejtette, hogy egy korrekciós alakzat rejtőzhet mögötte. A piaci résztvevők félelme, hogy kimaradnak valamiből (FOMO), az mutatja, valószínűleg közeledünk egy fájdalmas pénzügyi piaci helyzethez.

BTC-Burst

A grafikonokon hirtelen meteorikus emelkedéseket látunk. Ezután az emelkedés mértéke lecsökken, mivel a vásárlók elvesztik az érdeklődésüket. Ugyanakkor az eladók elkezdik leépíteni a pozícióikat a nyereségek zárolásához. Ezen túlmenően a napi RSI figyelmeztetést jelez, mivel extrém túlvásárolt területen mozog.

Légy elővigyázatos: a diagramok azt mutatják, hogy a bitcoin mély és fájdalmas korrekció előtt áll. Ennek azonban előnyösnek kell lennie más kriptoeszközök számára.

Van élet a bitcoinon túl is

Bitcoin Dominance Index, azaz a mutató, mely megmutatja a bitcoin értékét a többi kriptovalutához képes már a tarthatatlan szinten áll.

Mivel a bitcoin szinte készen áll az összeomlásra, a Bitcoin Dominance Indexben korrekcióra számítunk, amely a BTC részesedését átszabhatja a teljes kriptopiacon.

Ezt az indexet számos aktív kereskedő használja bitcoin vagyonaik védelme érdekében. Ha az index lefelé halad, a kereskedők lecserélik bitcoinjukat más kriptovalutára, mint például a litecoinra vagy a cardano-ra. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a BTC javulása után, később növeljék bitcoin vagyonukat, az altcoinok későbbi értékesítésével.

BTC-Dom

Az index e heti grafikonja azt mutatja, hogy 58%-on tetőzött. Az index szerint, a túlvett terület közelében is kereskednek. Ezeket a körülményeket szem előtt tartva, azt várjuk, hogy 50%szintre zuhan. A legutóbbi alkalommal, amikor az index erre a szintre esett 2019. márciusában, más kripto tokenek emelkedtek a bitcoinnal szemben.

Például, cardano csökkentette parabolikus ívét a bitcoinnal szemben, mivel március elején 0,00001 BTC-ről emelkedett egy hónapon belül 0,00001944 BTC-re, azaz majdnem kétszeresére. A litecoin esetében az ár március elején 0,0012 BTC-ről 0,00189 BTC-re emelkedett. Hasonló tendenciát láthatunk más kriptovaluták esetében is.

A bitcoin parabolikus lendületét a többi kriptovaluta szenvedte el, mivel a piaci szereplők a bitcoint halmozzák, miközben az altcoinjaikat eladták. Most, hogy a hitetlenkedésből származó piaci helyzet elhalványodik, azt várjuk, hogy a résztvevők pontosan az ellenkezőjét tegyék azaz, a BTC-t más kriptovaluta javára eladják.

Ezt a stratégiát magyarázza az is, hogy sok altcoin ma már a piaci lehetőségeik maximumát éri el, a bitcoinnal szemben.

ADA

Ez a Cardano-diagram jó példa arra, hogy hány altcoin van jelen a bitcoinnal szemben. A legtöbbjük már megjelent, és készen áll a felvételre. Olyan helyen kereskednek velük, ahol a hozam-kockázat arány nagyon kedvező, még akkor is, ha szkeptikusak a hosszú távú kilátásaikkal szemben.

Most eladhatod a BTC-d, hogy később többet vásárolhass belőle.

A bitcoin korrekció, valószínűleg a tőke injekciót fog okozni más kriptovaluták irányába. A kereskedők megőrzik az értékét és növelik a bitcoin-vagyonukat azáltal, hogy megvásárolják azokat az altcoinokat, amelyek nagyjából kimaradtak korábban a versenyből. Az alt-szezon csak most jön; győződj meg róla, hogy milyen lehetőségekkel állsz szemben.

Figyelmeztetés: Ez a cikk csak tájékoztató jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.