A kriptotél alatt mintegy 450 000 BTC-vel gazdagodtak a bitcoin bálnák

  • 28
  •  
  •  

A kriptotél begyűrűző hatása sok cégnek még ma is bonyodalmakat okoz. Ennek ellenére úgy tűnik, ez is ösztönző jelleggel hatott több intézményi befektetőre, hogy megnöveljék beruházásaikat.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

Egy múlt héten publikált elemzésben a kripto- és blokklánc kutatással foglalkozó Diar kimutatta, hogy bitcoin bálnák több, mint 450 000 BTC-t halmoztak fel az elmúlt 9 hónapban, különösen a kriptotél ideje alatt.

A „bálnákként” ismert személyek vagy vállalatok a kibocsátott kriptovaluták jelentős részét birtokolják – a Diar szerint a bitcoin bálnák olyan befektetők, akik 1000 és 10 000 BTC közötti összegek tulajdonosai.

Az elemzés azonban nem számol a Coinbase által vezetett címekkel, mivel a cég szerint néhány bálna méretű tárcát ez a kriptotőzsde hozott létre, amikor adatközpontjaikat kialakították a coinjaik offline tárolására.

Az elemzés kitér arra is, hogy ezek a személyek az összes forgalomban lévő bitcoinnak több, mint 26%-át birtokolják, közel 36 milliárd dollár értékben. Viszonyításképpen 2018 augusztusában a bitcoin 8000 dolláros árfolyamán a bálnák még csak a teljes kriptovagyon 20%-a felett rendelkeztek.

A kriptotél intézményi befektetéseket eredményezett

A bitcoin a novemberi esés után 3200 dolláron állt meg december 25-én. A bálnákat még ez sem tartotta vissza, további 7%-ot halmoztak fel a teljes készletből.

A privát, nem intézményi befektetők komoly összegeket birtokolnak, de az elemzőcég kifejti, hogy nem tőzsdéken tárolják a kriptovagyonukat.

A Diar megemlíti: „Többnyire tőzsdék által birtokolt címekről több, mint 300 000 bitcoin lett elküldve 2018 eleje óta. Csúcsidejükben ezeken a címeken 750 000 coinnal többet tartottak, mint ma, akkor a teljes készlet 21%-át, ma 16%-át. Az elemzőcég szerint azóta több, mint 100 000 bitcoin került elosztásra ilyen címeken, ami az idén kibocsátott coinok 40%-át teszi ki.

A Diar szerint „A 2018 januárjában elindult medvepiac óta 955 000 bitcoint gyűjtöttek be a bányászok az infláció miatt. Ugyanebben az időszakban a vállalati címek tulajdonosai az újonnan kibocsátott coinok felét felvásárolták.

Az Ether 33%-a kevesebb, mint 400 befektető kezében van

A trend nem csak a bitcoinra jellemző. A hónap elején a Chainalysis blokkláncelemző cég egy jelentésében kimutatta, hogy mindössze 376 személy birtokolja a forgalomban lévő összes Ether egyharmadát.

„A bálnák gazdasági hatása a piacon”című elemzés a bálnákat a kriptoipar felső 500 befektetőjével azonosítja. A Diarhoz hasonlóan a Chainalysis se vette figyelembe a tárcaszolgáltatókat és a kriptotőzsdéket.

A Chainalysis szerint az Ether leggazdagabb 500 címéből 124 szolgáltatókhoz tartozik, a maradék 376 pedig egyéni befektetőkhöz, akik a forgalomban lévő ETH 33%-ával rendelkeznek. 2016-ban ez az arány még 47% volt.

Az elemzés kiemelte azt is, hogy a bálnák a kriptovaluta gazdasági tevékenységének mindössze 7%-ában játszanak szerepet.

A publikáció egy részlete szerint „A bálnák a forgalomban lévő ETH 25-40%-át birtokolják, de a tranzakciók csak 5-18%-a köthető hozzájuk. Ennek oka, hogy a bálnák többsége (kb. 60 %-uk) nem, vagy csak ritkán kereskedik.”

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.