A Bitcoin árfolyama masszív növekedést mutat a nyersolaj árához képest

Bár a Bitcoin az elmúlt napokban és hetekben kissé nehezebb időszakon ment keresztül, ugyanakkor ha az év eleje óta nézzük a teljesítményét, akkor folyamatosan jelentős erőt mutat az energiaszektorral, különösen a nyersolajjal szemben.

Konkrétan a West Texas Intermediate (WTI) nyersolaj hordójában kifejezett Bitcoin árfolyama több mint 85%-kal emelkedett éves alapon, és 383,5 BTC/hordó szinten áll – derül ki a Glassnode blokklánc-elemző platform június 13-án egy tweetben megosztott megállapításaiból.

Bitcoin WTI

A platform elemzői szerint a kriptoszektor zászlóshajójának ilyen mértékű előretörése a nyersolajhoz képest azt jelzi, hogy a Bitcoin értéke az energia árához képest jelentősen emelkedett. Ennek ellenére még mindig van tér a növekedésre. A Glassnode szakértői megjegyezték, hogy “a jelenlegi értékarány 63,5%-kal marad el az 1049,4 BTC/hordó csúcstól, amelyet a 2021-es erős bikapiac során sikerült összehoznia.”

A Bitcoin árfolyam elemzése

Bitcoin árfolyam

A cikk írásakor a Bitcoinnal 25 974 dolláros árfolyamon kereskednek, ami 1,98%-os csökkenést mutat az előző öt napban, és 3,59%-os veszteséget a hónap eleje óta.

Eközben a Bitcoin egy 2016-os grafikon mintázatot másol, amely közvetlenül a “mega bikafutás” kezdete előtt, majd a Covid-19 pandémia 2020-as beütését követően kisebb mértékben már egyszer felrajzolódott. Ez azt jelzi, hogy nagy esély van arra, hogy ismét bikapiac következhet.

Másrészt a WTI nyersolaj ára a cikk írása idején 69,85 dollár volt hordónként, ami az előző naphoz képest 0,72%-os emelkedést, de az elmúlt héten közel 5%-os csökkenést, az elmúlt 30 napban pedig mintegy 3%-os veszteséget produkált az Investing.com adatai szerint.