A Bitcoin bányászati nehézsége megdöntötte a mindenkori legmagasabb értéket

A Bitcoin bányászati nehézsége új rekordot állított fel, miután a késve kiszállításra került új generációs ASIC bányászgépeket végre beüzemelték a bányászok. De úgy tűnik, ez még csak a kezdet. A bányászati nehézség további emelkedésére lehet számítani.

Közel 6%-ot emelkedett a bányászati nehézség

A Bitcoin bányászati nehézsége rengeteget emelkedett az utóbbi napokban, aminek köszönhetően meg is döntötte a mindenkori legmagasabb értéket. Ha esetleg nem vagy otthon a témában, a bányászati nehézség annak szemléltetésére szolgál, hogy mennyire nehéz a bányászat során egy új blokkot létrehozni. Más szóval, mennyi erőforrásra van szükség a Bitcoin bányászathoz. A bányászati nehézség attól függően változik, hogy mennyi erőforrás áll egy adott időben rendelkezésre. Így minél több bányász csatlakozik be a hálózatba, annál magasabb lesz a nehézségi szint. A nehézségi szint egyébként minden 2016 blokk után változik annak érdekében, hogy minden egyes blokk kibányászása között átlagosan 10 perc teljen el. Ez biztosítja a hálózat stabilitását is.

Április 2-án már 23,1 billiónál járt a bányászati nehézség, amely jóval magasabb, mint a korábban, április 1-jén mért 21,9 billiós érték. A mostani növekedés majdnem 6%-os, ami a második legnagyobb emelkedésnek felel meg ebben az évben.

Bitcoin bányászati nehézsége
Bitcoin bányászati nehézség alakulása

Az újonnan becsatlakozó ASIC bányászgépek folyamatosan felfelé fogják nyomni a nehézségi szintet

A Compass Mining bányászplatform vezérigazgatója, Whit Gibbs a CoinDesk-nek nyilatkozott a nehézségi szint emelkedésével kapcsolatban. Gibbs szerint a Bitcoin bányászati nehézségének növekedése nagy valószínűséggel annak köszönhető, hogy a késve kiszállításra került ASIC bányászgépeket mostanra helyezték üzembe a bányászok. Nem kevesebb, mint több tízezer új ASIC bányászgép jelent meg a hálózaton. Ezáltal pedig a bányászati hasherő is jelentős mértékben megemelkedett. Gibbs azonban úgy gondolja, hogy ez csak egy kis ízelítő abból, ami még ebben az évben és 2022-ben várható, ugyanis még több ASIC bányászgép megrendelést fognak teljesíteni a közeljövőben. Az újabb gépek bányászati hashereje pedig csak tovább fogja felfelé nyomni a bányászati nehézség szintjét.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük