A bitcoin bull run kezdete? Infografika

A bitcoin 15 hónapig csak esett vagy stagnált, majd áprilistól a semmiből megindult felfele és a 2018 decemberi aljról mára ~150%-os emelkedést könyvelhet el.

2017 elején a BTC 10 000 dollár felett járt, majd napok alatt 20 000 dollárig is felkúszott egyetlen napra, december 17-én. Egy évvel később az árfolyam visszapottyant a halandóbb árszintre, a 3200 dollárra.

Most, hogy a spekulációs mánia alább hagyott, a Bitcoin újra elkezdett erőt gyűjteni az ATH-ra. Milyen tényezők járultak hozzá az emelkedéséhez?

Technikai mérföldkövek

A Bitcoin több kulcsfontosságú technikai akadályt is leküzdött, köztük az 5000 dollárt is az év elején, áttörte a 200 napos mozgóátlagot és az 50 napos mozgóátlag keresztezte a 200-as SMA-ját, felrajzolva a klasszikus aranykeresztet.

Tömeges elterjedés

A BTC több piacon is stabilan növekedik. A Bitcoin kezd márkává válni, már azok is hallottak róla, akik nem tudnak semmit se a működéséről.

A Starbucks, Microsoft, Amazon és Nordstrom mind azt kutatja, hogyan tudná integrálni a napi tranzakciós menetébe, hogy gyorsabb elszámolást, innovatív jutalomprogramot és hatékony ügyfélszolgálati interakciót biztosítson ügyfeleinek.

Vezető márkák, amik integrálták a bitcoint

Változó hangulat

A Bitcoin egyben a hétköznapi emberek megítélésében is kezd új alakot felvenni. Kevesebb a negatív cikk a kriptókról és az alapesetben negatív cikkeknek nincs akkora hatásuk mint mondjuk 1 évvel ezelőtt.

Amikor a Binance bejelentette, hogy a hackerek elloptak 7000 bitcoint tárcájából, vagy mikor kipattant az újabb Bitfinex – Tether botrány, a Bitcoin árfolyama alig reagált rá (vagy épp pont e két tényező hajtotta fel az árát).

Az arany se a régi már

A befektetők szemében az arany inkább stagnál, mint biztosan növekvő hozamokat ígérne. A millenáris és fiatalabb generáció már nem tekint az aranyra olyan mértékben tartalékként, mint az életük jelentős részét a 20. században leélők. A Grayscale Investments jó időzítéssel ki is használta a változó megítélést a vegyél bitcoint arany helyett reklámkampányában. A Bitcoin globális, hatékonyan lehet tárolni és mobilis. Az arany nem.

Hova tovább?

A kisebb megfázások ellenére a Bitcoin elkezdett újra életjelet mutatni. Az árfolyam továbbra is túlságosan volatilis, de a fundamentálisok a helyén vannak, hogy ne csak egy újabb emelkedő legyen a hullámvasúton lefelé.

A bitcoin 2019-es teljesítménye | Visual Capitalist

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük