A Bitcoin FUD index két éves csúcson: mit jelent ez a befektetők számára?

A BTC Price BTC Price befektetők kapzsisága a közelmúltban elérte a csúcspontját. A Crypto Fear and Greed Index elérte a 71-es szintet. Ez a piaci szereplők rendkívüli mohóságát tükrözi. Ez az érték egyébként megegyezik a 2021. novemberében mért szinttel, amikor a BTC elérte a 69 ezer dolláros történelmi csúcsot.

Az Alternative.me kripto adatforrás szerint a kapzsisági rangsor bikás beállítottságot jelez. Ez összhangban van a közelmúltbeli véleményekkel, miszerint a medvepiac már a múlté.

Az index számos mérőszámot használ. Többek között a volatilitást, a piaci lendületet, a közösségi médiát, a felméréseket, a Bitcoin dominanciáját és a trendeket. A skálán 0-tól 100-ig terjedő értékekkel méri a piac hangulatát.0-tól 49-ig terjedő érték túlzott félelmet, 50-es érték semlegességet, míg 51-től 100-ig terjedő érték túlzott mohóságot jelöl.

Amikor a piac emelkedik, az emberek hajlamosak mohóvá válni. Beindul a kimaradástól való félelem (FOMO), ami impulzív vásárlásokhoz és eladásokhoz vezet. A jelenlegi 71-es indexérték azt jelzi, hogy a befektetők nagyobb bizalommal tekintenek a kriptovalutákra, különösen a BTC-re.

Október 24-én a BTC az elmúlt egy év legnagyobb egynapos emelkedését könyvelte el, 14%-kal növekedve és elérve az 35 000 dolláros szintet. Ezt az emelkedést az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által lehetségesen jóváhagyandó BlackRock spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) kérelme okozta izgalomnak tulajdonították.

Bár a BTC árfolyama visszahúzódott és jelenleg a 34 400 dolláros ársáv körül mozog, kevesebb mint két hét alatt nagyjából 28%-ot erősödött. Az eszköz jelenlegi kapzsisági besorolása 24 pontos emelkedést jelent az október 16-i 47-es értékhez képest, és öt pontos ugrást az október 24-i 66-os értékhez képest.

A kapzsisági rangsor bikás beállítottságát megerősítik a közelmúltbeli vélemények is. Végre véget érhetett a medvepiac, és a BTC és más kriptovaluták folytathatják lenyűgöző teljesítményüket.