A “Bitcoin lendületének csúnya vége lesz” az Alvine Capital befektetője szerint

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Stephen Isaacs, a londoni székhelyű Alvine Capital cég befektetési tanácsadója komor jövőt vetített előre a Bitcoin számára azután, hogy az eszköz rekordszintű árfolyamingadozáson ment keresztül a napokban.

Issacs a CNBC Squawk Box című műsorában nyilatkozva elismerte, hogy annak ellenére, hogy a Bitcoin képes a pénzügyi szektor decentralizálására, a szabályozási fenyegetés és a környezeti hatások nagy kockázatot jelentenek az eszköz jövőbeli növekedésére.

Véleményét azután ismertette, hogy a Bitcoin árfolyama a hétvégén nagyot esett. Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedéseket terveznek bevezetni a Bitcoint pénzmosásra használó intézmények ellen. Issacs megjegyezte, hogy ezek az intézkedések ízelítőként szolgálnak arra vonatkozóan, hogy mire számíthatunk a jövőben.

„A hétvégén bepillantást kaptunk abba, hogy mi történhet, ha a szabályozók lecsapnak erre a termékre- nem fogom eszközosztálynak nevezni. Nem tudom, hogy hol fog végződni, vagy hogy hogyan, de vége lesz. És amikor vége lesz, akkor csúnya lesz, mert nem lesz ott semmi” – nyilatkozta Issacs.

Stephen Isaacs

Aggodalmak a Bitcoin környezetre gyakorolt hatása miatt

A klímaváltozásról folytatott vita közepette a Bitcoin bányászat energiafelhasználását a környezetet fenyegető veszélynek nevezte Isaacs. A tanácsadó piszkos eszközként tekint a Bitcoinra. Isaacs szerint:

“Ez egy nagyon piszkos termék, és percről percre egyre piszkosabb és károsabb lesz, mert növekszik az az energiamennyiség, amely szükséges a további készlet kitermeléséhez.”

Évek óta a kriptokritikusok a magas energiafogyasztás miatt pikkelnek a Bitcoinra, kijelentve, hogy ez komoly veszélyt jelent a környezetre. A támogatók azonban úgy vélik, hogy a megújuló energiaforrások megjelenése segít lezárni a Bitcoin energiafogyasztása körüli vitákat.

Jelenleg nagyszabású Bitcoin bányászatot végeznek Kína olyan részein, ahol az áram olcsó. A hétvégén a Bitcoin 8,77%-kal esett vissza a Bitcoin bányászati hashráta csökkenése miatt, miután a kínai kormány áramszüneteket jelentett. Kína északnyugati régiójának áramkimaradásai a rutinszerű karbantartás miatt alakultak ki.

A cikk megjelenésekor a Bitcoinnal 54 400 dollár körüli áron kereskednek. Egy héttel ezelőtt 2021. április 14-én az eszköz egy új, csaknem 65 000 dolláros csúcsot ért el, ami annak volt köszönhető, hogy Coinbase kriptotőzsde papírjaival jól indult a kereskedés a Nasdaq tőzsdén.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.