A Bitcoin még mindig 70 000 dollár felett, míg a zöldebb kistestvére 3 millió felett

A Bitcoin értéke csodás módon átszárnyalt a 72 000 dolláron, majd kissé visszatért a 70 000 dolláros szintre. Ez a várva várt esemény arra buzdította a szemfüles kereskedőket, hogy megkeressék a következő esélyes kriptókat. Ezen a ponton találtak rá a Green Bitcoin-ra (GBTC), mely már több, mint 3,5 millió dollárt gyűjtött össze a hihetetlenül sikeres ICO-ján.

Jelenleg a piac mondhatni tele van pénzzel, a Bitcoinba pedig már hónapok óta öntik azt.

coinmarketcap bitcoin

Forrás: CoinMarketCap

A Green Bitcoin érmének (GBTC) valószínűleg nem kell lasszóval fogdosnia a befektetőket, hiszen ez az ökoszisztéma nem csak környezetbarát, hanem még jelentős hozammal is kecsegteti az arra fogékonyakat.

Egyes elemzők szerint a Green Bitcoin akár jobb választás is lehet, mint a Dogwifhat, a BONK, a MYRO, és a PEPE érmék, de a sort még folytathatnánk.

Azok a kereskedők, akik a BTC korábbi, 2021. november 1-jei csúcsán, 69 ezer dollár közelében táraztak be a Bitcoinból, a kegyetlen kriptotél legmélyén elszenvedett 75%-os visszaesés után némi nyereséggel ki tudtak szállni a piacról.

No, de térjünk vissza a jelenbe! A kriptovaluták most jó időszakot élnek, és így nem csak a kiskereskedők lépnek egyre merészebbeket, a bálnák is feléledtek. A nagy játékosok, az intézményi érdeklődők ideje is eljött a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyásával, jó példa erre a BlackRock és a Fidelity.

A kedvező árú, jelenleg mindössze 0,8402 dolláros értéken hozzáférhető GBTC előértékesítése nagy iramban lohol céljának teljesítése felé. Mivel az ár lépcsőzetesen emelkedik, minél korábban csatlakozol az érme befektetőinek táborába, annál jobban jársz.

greenbitcoin-fooldal

A Green Bitcoin projekt egyik nagy előnye, hogy egy kivételesen olcsó kriptót kínál, mely nagy hozamot ígér a tőzsdére kerülésekor. Az olyan YouTuberek, mint a 215 ezer követőtáborral rendelkező Matthew Perry is lelkesek a Green Bitcoin “predict-to-earn” mechanizmusa láttán:

Sőt, a BTC-hez képest a Green Bitcoin hasznosságot is képes kínálni a befektetőinek, ami azt jelenti, hogy a GBTC natív tokenek jutalomért cserébe leköthetők. A jelenlegi APY 134%-os, és eddig már 4,305,614 GBTC érmét stakeltek.

Az érmekínálat fele elérhető az ICO során, mely minden érdeklődő előtt tárva-nyitva áll. A számokat elnézve láthatod, hogy a gyűjtés eddig frenetikus sikernek örvend.

greenbitcoin staking

A környezetbarát GBTC bevezetése remekül passzol a BTC felezési eseményhez, mely nyomán a BTC könnyen 250 000 dollárig emelkedhet

Lehet, hogy a Bitcoin nem fogyasztja el a világ összes villamos energiáját, de azért az mégis tény, hogy a bányászati folyamat hatalmas energiákat él fel, ez pedig aggodalomra ad okot. A Green Bitcoin viszont a kis energiaigényű Ethereum blokkláncot választotta “otthonául”, mely proof-of-stake mechanizmussal ellenőrzi a blokklánc tranzakciókat.

Hasonlítsuk össze a jó öreg Bitcoint és származékait, valamint a frissen érkező Green Bitcoin energiafogyasztását! Míg a Green Bitcoin csak 34 Wh-t (wattórát) “eszik” tranzakciónként, addig a BTC-t tekintve ez az érték 1 173 000 Wh, a Bitcoin Cash-nél (BCH) 189,75 Wh és a Bitcoin SV (BSV) esetében 913 Wh.

Aztán itt van még a küszöbön toporgó BTC-felezési esemény is, mely várhatóan április 19-re datálható. Ekkor az történik, hogy a bányászok blokkjutalmai blokkonként 6,25-ről 3,125 Bitcoinra csökkennek, azaz megfeleződnek. A bányászok gyakorlatilag egymás között küzdenek, hogy mely bányász “proof of work”-jét fogadja majd el a konszenzus protokoll.

Amit biztosan tudunk a BTC felezéséről az az, hogy az elmúlt évek során ilyenkor mindig megindult az árfolyam felfelé, bár most érdekes módon a Bitcoin nem bírta megvárni ezt az eseményt, és már most az egekben van. Jelenlegi új történelmi csúcsa március 11-én látott napvilágot, amikor az érme elérte a 72 850 dollárt.

A Green Bitcoin remek módja a piacra való belépésnek, de a BTC most kockázatos?

Jogos a kérdés, hogy miért is ne lehetne a most a legjobb alkalom arra, hogy megvásároljuk a bányászok részvényeit? Igen, a jutalmak valóban megfeleződnek majd, de valójában az árfolyam növekedés ezt valószínűleg elég nagy mértékben fogja ellensúlyozni. Legalábbis a múltbeli teljesítmény erre enged következtetni.

Ez a megközelítés egyébként is jár némi veszéllyel, hiszen a bányászok fel lehetnek pakolva adóssággal a közelmúltbeli BTC bikafutamból. Ezen kívül még az is gond, hogy a hatékony bányászatért való versenyzés miatt erős berendezésekre kell költeniük, például olyan ASIC processzorokra, amelyek elvégzik a matematikai számításokat. Tehát a bányászok nyakában van egy jó nagy adag adósság, és ehhez jönnek még hozzá az igencsak magas beruházási költségek. Ez így együtt bizony erősen nyereségapasztó hatású.

Mindezeket átgondolva a Green Bitcoin már egy sokkal jobb lehetőségnek tűnik a szemünkben. Úgy véljük, hogy a GBTC érmékbe való befektetés nagy megtérülést von maga után, mivel maga a token az ICO-ját tartja, és így a felhasználók a lehető legkorábbi életciklusában csatlakozhatnak a projekthez.

Szórakozz a Green Bitcoin Bitcoin árfolyam-előrejelzéseivel és kösd le a tokeneket a busás hozamokért

Mit tud tehát a Green Bitcoin, amitől annyira értékesnek számít? A Green Bitcoin megbolondította a játékos előrejelzési játékát egy kis hasznos érme stakinggel. A tippversenybe kezdő és tapasztaltabb kriptopiaci résztvevők is becsatlakozhatnak. Ahhoz pedig, hogy maximalizálhasd a jutalmaidat, számtalan innovatív stratégiát is kipróbálhatsz.

A csapat közlése szerint heti kihívásokat rendez majd. A feladat az, hogy a felhasználók lekössék az érméiket, majd megjósolják a BTC árfolyamát. A bónusztáblázat is adott, mellyel akár a stakelt érmék 100%-át is megnyerheted. A jutalmak GBTC formájában kerülnek kifizetésre.

green-bitcoin-tokenomika

Green Bitcoin tehát egy decentralizált előrejelzési piaci hálózat, mely natív valutája a GBTC, ami nagy hasznosságot ajándékoz az ökoszisztéma számára.

A Green Bitcoin újdonságnak számító lekötési rendszerével és játékosságával arra törekszik, hogy egy elkötelezett felhasználói közösséget hozzon össze, melynek tagjai újra és újra visszatérnek a fogadáshoz, hogy még több hasznot húzzanak belőle.

Tombolnak a Bitcoin alternatívák, de nem nyerhet mindegyikük

A Bitcoinnak számos alternatívája van, melyek tulajdonképpen a Bitcoin blokkláncának elágazásai. Ilyen a Bitcoin Cash és a Bitcoin SV is, melyek igyekeznek megoldást adni a tranzakciós mechanizmus égető problémáira.

Ezen kívül léteznek olyan érmék is, amelyek nem, vagy csak alig nyújtanak hasznosságot. Ezek általában mém érmék. Ilyen például a HarryPotterObamaSonic10Inu, mely ára 200-szorosára nőtt. Ez ráadásul egy elég alacsony hasznosságú érme, és milyen messzire jutott. Mennyivel tovább érhet el a Green Bitcoin?

Az érme vásárlói egészen biztosan élvezik az előértékesítés, és a staking adta jutalmakat. Ráadásul a kiosztás végeztével elindul a már beharangozott Gamified Green Bitcoin Staking is.

A Bitcoin márkanév erejét kihasználó GBTC-nek jelenleg nincsenek vetélytársai, amit játékosított lekötési rendszerének köszönhet.

Tudj meg még többet a Green Bitcoin-ról az X-oldalán és a Telegram csoportjában!

Ezek is érdekelhetnek:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**