A Bitcoin miatt mind meghalunk?! – állítja a kínai állami tévé

A bitcoin halott, a bitcoin ki fog halni – ezek már ismerős mondatok az elmúlt 10 évből. Azonban #mindmeghalunk témakörben a bitcoin még tud újat mutatni… ha hihetünk a kínai állami tévének.

Érdekes elmélet hangzott el a China Global Television Network, azaz a kínai állami televízió nemzetközi csatornáján a bitcoin kapcsán. A műsorvezető egy elemzővel beszélt a bitcoinról, mint lehetséges devizáról, ami a dollár helyét átvehetné a jövőben. Qi Quan, a kínai Renmin Egyetem Nemzetközi Pénzügyi Intézetének munkatársa a bitcoin deflációs “halál spiráljáról” beszélt, hogy milyen hatással lehet ez az emberiségre.

Ha a bitcoin lenne a domináns pénzeszköz a világon, amit az emberek és a társadalom is elfogadna, akkor elmondom pontosan, hogy mi történne: a legrosszabb – mind meghalunk.

Quang hozzátette, hogy nem viccel. Az elmélete mögött az áll, hogy a szigorú 21 millió darabos BTC kínálat odavezet, hogy a túlzott defláció miatt leállnak a vállalatok, megszűnnek az állások és a társadalom összetöpörödik, amíg teljesen össze nem omlik.

A videót Hailey Lennon osztotta meg a Twitteren, itt megtekinthető eredeti formájában.

Quang világvége elmélete meglehetősen jól passzol ahhoz a történethez, amit egy magát időutazónak kikiáltó Redditor osztott meg évekkel ezelőtt a bitcoin deflációs hatásáról. Lehet tőle inspirálódott az elemző?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük