A Bitfinex Securities STO platformot indít Kazahsztánban

A hongkongi székhelyű kriptotőzsde, a Bitfinex belép az értékpapír token kibocsátás (Security token offering – STO) szegmensbe azzal, hogy egy új STO platformot indít a kazah pénzügyi rendszer feltételei alapján.

A Bitfinex Securities, azaz a Bitfinex blokklánc alapú befektetési termékeket kínáló leányvállalata elindította a saját befektetési tőzsdéjét Kazahsztán nemzeti pénzügyi központjában, az Astana International Financial Center-ben (AIFC), adta ki a közleményt a vállalat héfőn.

Az új STO platform a hírek szerint az AIFC Fintech Lab égisze alatt fog működni. Itt egy olyan homokozó környezetet alakítanak ki, amely megfelel a helyi pénzügyi hatóság, az Astana Financial Services Authority előírásainak. A platform támogatni fogja az innovatív pénzügyi termékek fejlesztését a pénzügyi iparágban.

A központja Astanaban lesz, és a Bitfinex Securities 24/7-es elérhetőséggel fog rendelkezni. A szolgáltató nagyon sok fajta lehetőséget kínál a befektetőknek arra, hogy diverzifikálják a portfóliójukat. Ezt úgy valósíthatják meg, hogy tőkét vonhatnak be azon kibocsátók számára, akik tokenizált értékpapírokkal nyíltan szeretnének kereskedni. “Ez egy nagyon fontos lépés az iparág számára. Ugyanis széleskörű hozzáférést kínálunk az innovatív pénzügyi termékekhez, beleértve a blokklánc alapú kötvényéket és értékpapírokat, és különféle befektetési alapokat,” adta hírül a Bitfinex.

Bitfinex_Security

Likvid tőzsdét hoz létre a Bitfinex Securities

A Bitfinex Securities technológiai igazgatója szerint Paolo Ardoino szerint az új platform célja, hogy a legnagyobb likvid tőzsdét kínáljon a világon. “A Bitfinex Securities egy szabályozott platformot kínál a kis és közepes piaci kapitalizációjú vállalatok számára. Ők jelenleg nem kapnak megfelelő szolgáltatást és támogatást a létező, de nem hatékonyan működő tőkepiacokon.”

A kriptós cég jogi rendelkezése szerint azonban van egy hosszú lista arról, hogy milyen jogi környezetek és jogi személyek vannak eltiltva a platform használatától. Nem férhetnek hozzá a platformhoz az USA, Kana, Svájc, Brit Virgin-szigetek, Venezuela, Ausztria és Olaszország állampolgárai sem.

Kazahsztán lesz új kriptós központ?

Kazahsztánra az elmúlt időszakban nagy figyelem irányul a globális kriptoközösség részéről. A világ legnagyobb kriptobányász cégei működnek együtt a helyi hatóságokkal annak érdekében, hogy megfelelő kereteket és környezetet tudjanak kialakítani a bányászati létesítmények és szolgáltatások működtetéséhez az országban. A nagy kínai bányász exodus után a világ vezető bányászcége, a Canaan is Kazahsztánba tette át a székhelyét idén júniusban.

Korábban pedig a kazah kormány is egy tervet rakott össze arra vonatkozóan, hogy a lokális kriptoiparág hogyan tudna továbbfejlődni. Megvizsgálták, hogyan lehetne a jogrendszert fejleszteni a kriptovaluta regulációhoz igazítva. Megoldást keresnek arra is, hogyan lehetne a helyi kriptós cégek pozícióját erősíteni a globális kriptopiacokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.