18 milliárd dollárt érhet a Bitmain bányászcég – kijöttek a részvénykibocsátás részletei

  • 7
  •  
  •  
  •  

A legnagyobb kriptopénz piaci, de hagyományos részvénykibocsátás (IPO) elé nézhet a bányász hardvereket gyártó vállalat. Akár 18 milliárd dollárt is érhet a Bitmain.

18 milliárd dollárt érhet a Bitmain

Bitmain birodalom vezetője, Jihan WuA világ egyik legnagyobb bitcoin és kriptopénz bányász hardvereket gyártó cége, a Bitmain júniusban jelentette be, hogy nyilvános részvénykibocsátást tervez. Akkor a cég értékét 8-12 milliárd dollárra becsülték. Most azonban félhivatalosan is megjelentek a részvénykibocsátás részletei, mely alapján, még ennél is többet érhet Jihan Wu vállalatbirodalma.

A Coindeskhez jutott dokumentáció szerint a Bitmain a kriptovilág legnagyobb részvény kibocsátását bonyolíthatja le – a hagyományos tőkepiacon. A hong kongi értékpapír tőzsdén várhatóan 2018 utolsó negyedévében, vagy 2019 első negyedévében kerülhetnek forgalomba a Bitmain részvények.

Jelenleg még nincs sok kriptopénzzel foglalkozó cég nyilvános tőzsdei forgalomban, vagy amelyiket kereskedik is, vagy kicsi a forgalom, vagy éppen vizsgálat zajlik ellene. A Bitmain lehet az első igazán nagy szereplő a piacon, mely kriptopénzzel kapcsolatos terméket kínál. A kezdő piaci kapitalizáció 40-50 milliárd dollárra várható, mely a jelenlegi teljes bitcoin piac értékének majdnem fele(!). Az IPO méretei a Facebook kibocsátásával hasonlítható össze, mely közel 90 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezett a Facebook részvények kibocsátásakor.

Honnan jött ki a 18 milliárdos értékelés?

A nyilvános kibocsátást megelőzően a Bitmain már lezárt egy 1 milliárd dolláros finanszírozási kört szinte pillanatok alatt. A Series A és Series B finanszírozás során már 50 és 400 millió dollárnyi forrást gyűjtött össze. Ezekben a finanszírozási körökben a Bitmain értékelése pedig folyamatosan csak nőtt.

12 milliárd helyett 18 milliárdot érhet a BitmainA magas piaci értéket a hatalmas mértékű profit adja. A Bitmain piacvezetőnek számít a kriptopénz bányász hardverek piacán, emellett a bányásztársaságokon keresztül is közel felét ellenőrzi a bitcoin hashrátának. Nem utolsó sorban pedig a saját célú bányásztevékenységből természetesen bitcoin tartalékokkal is rendelkezik. 2016 óta összesen 2,3 milliárd dollárnyi profit keletkezett a cégben és ez még semmi ahhoz képest, hogy csak 2018-ra 2 milliárd dolláros profitot jeleznek előre.

A hatékony bányászchipjeiknek köszönhetően várhatóan megőrzik dominanciájukat a piacon. Főleg, hogy a legújabb technikát folyamatosan csepegtetve vezetik be a piacra.

A Bitmain részvényeken keresztül a hagyományos befektetői kör is indirekt módon lehetőséget kap arra, hogy bitcoinba fektessen be.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!


  • 7
  •  
  •  
  •  

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.