20 százalékot ugrott a bitcoin cash a Bitmain részvénykibocsátás hírére

20 százalékot ugrott az elmúlt 24 órában a bitcoin cash két fontos hír hatására és pillanatnyilag 528 dolláron kereskednek vele.

Gemini bejelentés

Két fő tényező hajtotta fel a BCH árát és az egyik a Winklevoss-testvérek Gemini kriptotőzsdéjéhez köthető. A tőzsde szabályozói jóváhagyást kapott a bitcoin cash (BCH) listázására. A Gemini hasonlóan a Coinbase-hez is, ismert szelektív listázási eljárásáról és pillanatnyilag kizárólag bitcoinnal (BTC), ethereummal (ETH) és zcash-el (ZEC) lehet a tőzsdéjén kereskedni.

“A Litecoin konferencia alatt jelentettük be, hogy támogatni fogjuk az LTC-t október 13-ától. Már szabályozói jóváhagyást kaptunk a BCH listázására de még nem jelentettük be a listázás kezdetét. Biztos lehet benne mindenki hogy tudni fog róla mikor a BCH elérhető lesz kereskedésre.”

Bitmain részvénykibocsátás

Egy másik hír a 20 százalékos ralira a Bitmain részvénykibocsátásra vonatkozó jelentkezése volt a hong kongi tőzsdénél. A Bitmain egyike a kriptogazdaság legnagyobb vállalatainak és a cég nagy mennyiségben tart bitcoin cash-t a walletjeiben. A Bitmain BCH vagyona korábbi jelentések szerint meghaladja az 1 milliót.

Korábbi hírek alapján a Bitmain tervezett részvénykibocsátása során akár 18 milliárd dollárra is értékelhetik a céget, ami még a Facebooknál IPO-nál nagyobb lehet.

A Bitmain IPO-ra benyújtott 438 oldalas kérelemből kiderül, a cég 2018 első hat hónapjában 700 millió dollár profitot termelt ami 800%-os növekedést jelent 2017 azonos időszakához képest. Több éves kitekintésben szemlélve a cég 2015-ben még csak 48.6 millió dollár profitot realizált, ez a szám 2017-re 952.6$ millióra ment fel ami 280 százalékos összetett éves növekedési ütemet jelent.

Forrás: Coindesk

A dokumentumból az is kiderül, hogy a Bitmain elsődleges bevételi forrása továbbra is a bányász hardverek értékesítése, ez adta 2018 első hat hónapjában a bevételének 94%-át. A vállalat 75%-os részesedéssel rendelkezik a kriptopénz bányászati szegmensben.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.