A Bloomberg szerint a bitcoin és ethereum ára rövidesen visszapattan

Kétségtelen, hogy a bitcoin és az ethereum önmagukban is komoly piaci tényezőnek számítanak, azaz az ő árfolyamaik mozgása a piac egészére nagy hatással van. Az elmúlt egy napban mindkét kriptovaluta hatalmasat zuhant, a cikk írásakor már csak 35500 dollár körül van egy BTC ára. Pontosan ezen trend miatt gondolják sokan, hogy a jelenlegi lefelé tartó piaci mozgás állandósulni fog és “medve-hangulatú” piac veszi kezdetét. Viszont nem mindenki ért egyet ezzel a gondolatmenettel.

A Bloomberg vezetője elemzője szerint rövidesen itt a “feltámadás”

A The Wolf of all Streets nevű podcastban a Bloomberg egyik elemzője beszélt a jelenlegi piaci helyzetről. Kiemelve, hogy a bitcoin és az ethereum csak ideiglenesen van most lefelé ívelő pályán, alapvetően bika-típusú piacra számíthatunk tőlük. Mike McGlone szerint a kriptopiac és a részvénypiac között elég szoros a kapcsolat, így a bitcoin és az ethereum vonatkozásában nagyon erős visszapattanásra kell rövidesen számítanunk. Viszont nem ennyire derűlátó a többi kriptovaluta vonatkozásában, külön kiemelve a 2021 sztárjainak számító mémcoinokat, a dogecoint vagy éppen a shiba inut.

McGlone szerint ezek a tokenek semmi mást nem szolgálnak, csak a spekulációt és pontosan ezért az ezen coinokba történő befektetés elég nagy “hülyeség”. Mondjuk McGlone nem igazán tett különbséget, egy kalap alatt említette a bitcoinon és az ethereumon kívül az összes kriptovalutát. Masszív spekulációról beszélt a kutyás coinok mellett például a Solanáról is, amelyet a “legkockázatosabb” eszközök közé sorolt az elemző. Nem tudni, hogy mire alapozta ezen kriptovaluták összemosását. De ragadjon meg bennünk a pozitív gondolat, amit tehát a Bloomberg egyik vezető elemzője megfogalmazott a bitcoin és ether kapcsán. McGlone több elemzését is bemutattuk már korábban, legutóbb itt.