Megszületett a legújabb elmélet Satoshi Nakamotóról – Londonban élt

Egy új jelentés megállapította, hogy Satoshi Nakamoto 2008 és 2010 között Londonban dolgozhatott a bitcoinon.

Doncho Karaivanov, a jelentés szerzője több tényezőt is megvizsgált, ideértve Satoshi által publikált anyagok időbélyegzőit, a regionális köznyelvek és a szavak használatát, valamint azt, hogy a genezis blokkba ágyazott The Times címsor a folyóirat angliai nyomtatott változatára vonatkozott.

Az az elképzelés, hogy Satoshi például brit volt, nem új keletű, mivel újságírók és nyomozók százai jelentették már ki korábban, hogy a bitcoin atyját követve több szál az Egyesült Királyságba vezetett. De a The Chain Bulletin legújabb jelentése további információkat tartalmaz a korábbi elemzésekhez képest. Kiemelte például annak a valószínűségét, hogy Satoshi biztosan a The Times nyomtatott kiadására hivatkozott, amikor a ma már híres 2009. január 3-ról való címet a bitcoin genezis blokkjába kódolta.

Nem mindenkinek jön be a Satoshi utáni nyomozás

Csak az Angliában terjesztett nyomtatott kiadású The Times használta a „Kancellár a bankok második megmentésének a szélén” címsort, míg az online kiadás a kancellár nevét tartalmazta. A lap amerikai kiadása egyáltalán nem írta meg a történetet. Karaivanov elemezte azokat az olvasói adatokat is, amelyek azt mutatják, hogy a The Times olvasóközönségének körülbelül 43%-a Londonban van, és “mivel London a világ egyik legnagyobb pénzügyi központja, nagyon valószínű, hogy Satoshi Londonban élt a 2008 és 2010 közötti időszakban.”

Karaivanov elemzése a Satoshi által közzétett időbélyegzővel ellátott anyagokról – beleértve a Bitcointalk-on közzétett bejegyzéseket, a bitcoin korai fejlesztőinek küldött e-maileket is – további bizonyítékokat szolgáltat arra vonatkozóan, hogy Satoshi a GMT (Egyesült Királyság) időzónájában tartózkodhatott. Az elemzés szerint teljesen kizárt, hogy Satoshi Japánban vagy akár Ausztráliában tartózkodhatott.

A legfrissebb elmélet nem hozta lázba a Reddit felhasználóit. Többen azt írták, hogy a legújabb hír az lesz, hogy a Mikulás az Északi-sarkon élhetett…

Sokan azzal sem értenek egyet, hogy jó ötlet Satoshi után szaglászni és a származását vagy kilétét firtatni. Adam Back, a Blockstream vezérigazgatója kijelentette, hogy nem lenne okos, ha Satoshi nyilvánosan felfedné magát. A Blockstream azon az állásponton van, hogy Satoshi kilétével nem szabad spekulálni, mivel az ellentétes a cypherpunk eszmékkel.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük