A Bohemian Betyars új albuma NFT-ként is kapható

A Bohemian Betyars, hazánk egyik legváltozatosabb világzenei együttese, úttörő kísérleti projekttel állt elő: Magyarországon elsőként, egy jótékonysági program keretében a kriptovaluták világába csalogatja rajongóit.

Hosszú négy év után, a mai naptól kezdve újra dübörög a saját magát csak „speed-folk-freak-punk”-nak nevező együttes őrületes nótája. Gubancos címmel, 8 dallal és két bónusztrackkel érkezett meg az új album, mely kétségtelenül forradalmasította a zeneipart.

A Miskolcról származó Bohemianos fiúk hazánkban elsőként, a rajongókkal való különleges kapcsolat kialakításának érdekében most a kriptovalutákat hívták segítségül. Október 31-től lehetőségünk lesz arra, hogy az album dalszövegeinek egy-egy sorát megvásároljuk, melyet egy blokklánc hálózaton hitelesített nem helyettesíthető token (NFT) fog megkoronázni. A frappáns ötlet, aminek köszönhetően a zenekar legbelsőbb körébe csöppenhetünk, alapja egy jótékonysági kampány, és a befolyt összeget egy miskolci tehetségkutató keretében fiatal, feltörekvő zenekaroknak kívánják odaadni.

Egy valami biztos: a zenekar ismét jócskán odatette magát, a megjelent albumon ugyanis már évek óta dolgoznak, melyet végül, távol a külvilág zajától, egy zalai kis falucskában sikerült befejezniük. A srácok úgy tűnik, elég komolyan beleásták magukat a kriptovaluták világába, és még a lemez stúdió költségeit is az idei év legnépszerűbb blokklánc játékának segítségével fizették ki.

Kriptovaluta – gyógyír a gubancos időszakokra

A zenekar már évek óta hatalmas rajongótábornak örvend, ami nem is csoda, hiszen hihetetlen kapocs fűzi őket össze mind egymással, mind pedig rajongóikkal. A lemez dalszövegei most kissé melankolikusra sikeredtek, melynek hátterében az elmúlt időszak nehéz fordulatai állnak:

Ha könnyedén szeretném fogalmazni, akkor egy eléggé gubancos időszakomat, ha őszintén, akkor egy eléggé elveszett és depresszív időszakomat írtam ki és zártam le magamban és ezekben a dalszövegekben” – mesélte Szűcs Levente, a zenekar frontembere, majd Palágyi Máté „Kakas” a következőket fűzte hozzá:

Levi befelé forduló öngubancolása mellett számomra a külső világ törékenysége, a környezetünk egyre jobban elhatalmasodó önimádata került középpontba. A Csavargó óta eltelt időben nagyon sok csalódás ért a világ eseményeiben – ezt az élményt szerettem volna átadni a dalokban, ez bennem feloldozott egy-két gubancot. Jó lesz kiordítani ezeket koncerteken, remélem a hallgatókban is elindít valamit!

Az biztos: mindenkire ráfér már, hogy kiengedje a fáradt gőzt és a zenekar október 31-i Akváriumos lemezbemutató koncertjén kiordítsa magából az elmúlt másfél év embert próbáló időszakát. A koncertet a borsodi fiúk a Decentraland nevű virtuális valóságban is közvetíteni fogják – de addig is, hangolódjunk együtt az eseményre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.