A botrányok ellenére 1 milliárd dolláros befektetési ígéretet kapott a Bitfinex

A Bitfinex anyavállalata 1 milliárd dolláros befektetési ígéretet kapott tőzsdetokenjára, állítja egy részvényes.

Dong Zhao, DGroup alapító és ismert kínai tőzsdén kívüli kereskedő egyik WeChates bejegyzésében csütörtökön azt állította, nagy a valószínűsége, hogy a Bitfinex nem fog nyilvános tokenértékesítést végrehajtani a LEO tokenre.

Zhao elmondása szerint a tőzsde 1 milliárd USDT-s (az USDT stabilcoin tether átváltási árfolyama fix 1:1 az amerikai dollárral szemben) szóbeli és írásbeli befektetési ígéretet kapott. A Tether USDT egyik fő részvényese szintén a Bitfinex.

Vannak olyan ígéretek, között vannak biztos és kétes ígéretek is. Vannak olyan befektetők, akik már zárolták az USDT tokenjüket a LEO tokennel szemben és biztos befektetőnek számítanak, és vannak olyanok, akik még csak szóban tettek ígéretet, vagy nem zárolták a befektetésre kijelölt USDT mennyiségeiket. Ha a befektetők a hivatalos privát értékesítés során úgy döntenének, hogy mégse kívánnak befektetni, akkor a maradék LEO tokeneket másoknak bocsátják ki, magyarázta Zhao.

A Bitfinex május elején jelentette be a tokenértékesítését miután New York állam ügyészsége vizsgálatot indított 850 millió dollár összegű kámforrá vált ügyfélletét ügyében. Az ügyfélletéteket állítólag a fizetési processzor Crypto Capital konfiskálta el amit a jelentések szerint lengyel, portugál és amerikai hatóságok lefoglaltak.

Zhao leírása szerint saját cége már befektetett a LEO tokenbe de arról nem írt, hogy pontosan mennyit is. Az sem tiszta, hogy pontosan mekkora összegre kapott már zárolt ígéretet a Bitfinex, de Zhao elmondása szerint például a kriptohitelezési alkalmazás Renrebit 20 millió dollár már zárolt LEO token vásárlásra.

Az ígéretek híre azután jön, hogy a Bitfinex kiadta a LEO tokenértékesítés hivatalos fehérkönyvét az egymilliárdos befektetési ajánlatról. Korábbi jelentések szerint a befektetés nem csak privát köröknek lett volna elérhető, hanem a kiskereskedőknek is, de e kapcsán a tőzsde nem adott komolyabb felvilágosítást.

“Ha kevesebb mint 1 milliárd USDT token kerül értékesítésre a privát fázisban, a Kibocsátó a fennmaradó tokenmennyiséget olyan formában és formában értékesítheti összhangban a joggal, ahogy azt kívánja,” áll a fehérkönyvben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.