A Brave kriptobarát böngésző és a Gemini kriptotőzsde partnerségre léptek

A Brave nevű, személyes adatok védelmére szakosodott kriptobarát böngésző készítőinek filozófiája régóta az volt, hogy a felhasználóknak valamilyen formában kompenzációban kell részesülniük az eléjük dobott online hirdetések miatt. Erre a célra a fejlesztők létrehozták a Brave böngésző saját tokenjét, BAT néven. A felhasználók pedig BAT tokeneket kapnak jutalomként, a hirdetések megtekintése után.

A felhasználóknak eddig is lehetőségük volt a BAT tokenjeiket közvetlenül különböző tartalomgyártóknak adományozni, vagy ha úgy kívánják, természetesen más kriptovalutákra vagy fiat pénzre váltani. Ezekkel a funkciókkal azonban számos felhasználónak rendre technikai jellegű problémája akadt. Most azonban Brave kriptobarát böngésző csapata egy újonnan kiadott frissítéssel az ígéretek szerint örökre száműzi a korábban egyes esetekben tapasztalt kellemetlenségeket.

Képbe kerülnek a Winklevoss fivérek

A Gemini nevű kriptotőzsde a napokban bejelentette, hogy a Brave böngészővel együttműködésre lépve, a jövőben a BAT token tulajdonosok egyetlen egyszerű lépésben közvetlenül importálhatják a BAT tokenjeiket egy általuk választott (feltételezhetően saját) Gemini számlára, a Gemini User Wallet segítségével. A felhasználóknak továbbá lehetőségük van közvetlenül is összekötni a BAT tárcájukat a Gemini tárcájukkal, amelynek eredményeképpen a hirdetésekért kapott BAT tokenek automatikusan láthatóak és kezelhetőek lesznek a Gemini kriptotőzsde online felületén keresztül is.

Érdekesség a Geminivel kapcsolatban, hogy ezt a kriptotőzsdét az a Cameron és Tyler Winklevoss testvérpáros alapította, akik annak idején éveket pereskedtek Mark Zuckerberggel, azzal vádolva őt, hogy egész egyszerűen ellopta a facebook ötletét és alapkódját tőlük. A testvérpár végül szép kis summához jutott peren kívüli megegyezésnek köszönhetően, azóta pedig elhivatott kriptobefektetővé válva megsokszorozták a vagyonukat.

Ami a Brave böngészőt illeti, az jelenleg körülbelül 1 százalékos piaci részesedést tudhat magának az internetes böngészők piacán. A Bravet több mint 20 millióan használják havonta, amit főleg annak köszönhet, hogy a személyes adatok védelme mellett, már a kezdetektől kriptobarát böngésző szerepében pozicionálta magát, így számos felhasználója a kripto közösség tagjai közül kerül ki.

Egy BAT token ára egyébként jelenleg 0,85 dollár körül mozog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.