A brazil Nubank lehetővé tette ügyfeleinek a Bitcoinnal való kereskedést

A Warren Buffett által támogatott bank hétfőn jelentette be, hogy 54 millió ügyfele számára elérhetővé tette Bitcoin megvásárlását a bank alkalmazásán keresztül.

„A Nubankon keresztül történő kriptovaluta vásárlás lehetősége mostantól minden ügyfelünk számára elérhetővé vált. Ennek elérése érdekében csak frissítenie kell az alkalmazását.” – olvasható a bank blogbejegyzésében.

A digitális bank által kínált alkalmazás 2021-ben a legszélesebb körben használt banki alkalmazásnak számított Brazíliában. Bár az ügyfeleknek mostantól lehetőségük van BTC-t vásárolni, a megvásárolt eszközök külső pénztárcába történő kivonására egyelőre még nincs lehetőség.

A bank a vételi és eladási műveletért körülbelül egy 0,02%-os díjat számol fel. Másrészt az alkalmazás másik fontos újítása, hogy oktatási tartalmakat nyújt, például a kezdő kereskedők számára, hogy mi is az a Bitcoin.

„A Bitcoin azért lett megalkotva, hogy decentralizálja a pénzügyi rendszert, és azóta hatással volt az összes többi kriptovalutára is egyben. Az emberek általában az aranyhoz hasonlítják, és hajlamosak tárolni azt a jövőre vonatkozóan.” – olvasható BTC megvásárlásakor az alkalmazásban.

A digitális bank a jelek szerint minél jobb kriptovaluta szolgáltatást szeretne nyújtani brazil ügyfeleinek, ahogy a többi bank is nagy potenciált lát az ágazatban.

Azonban a brazil kormány a kriptovaluták számára újfajta szabályrendszerrel készül, amely a tőzsdéket és a letétkezelőket fogja érinteni. Az ország képviselőháza az elkövetkező hetekben szavaz majd a digitális eszközöket érintő törvényjavaslatról.