A Cardano most már a tranzakciószámban is rekordokat döntöget

A Cardano hálózata új mérföldkövet hagyott maga mögött nemrégiben, amikor átlépte a 20 millió tranzakciót a láncon végrehajtott tranzakciót száma az indulás óta. A tranzakciószámok a hálózaton ütemes növekedést mutatnak, köszönhetően a fejlesztések haladásának. Alapvetően nem sűrűn tartják nyilván ezt a mérföldkövet más hálózatok esetén, most is egy Reddit-felhasználó vette észre. Ugyanez a felhasználó azt is hangsúlyozta, hogy a Cardano hálózata 1500 napja nem szenvedett el egyetlen leállást vagy kimaradást sem.

A Cardano sikerre van ítélve?

Erre aztán elindult egy beszélgetés, mert más fórumozók az előbbi érveléssel vitába szálltak. Még áprilisban volt egy olyan technikai probléma, amely miatt a felhasználók nem tudtak tranzakciókat végrehajtani, és bár ez rövid ideig tartott, sok fórumozó szerint ez kezelhető leállásnak. Elemzőcégek adatai azt mutatták, hogy az elmúlt időszakban a napi aktív címek száma 150 ezerről felment 480 ezerre, onnan tért vissza 200 ezer cím fölé. Ezzel párhuzamosan pedig nőtt a Cardanót stake-elő címek száma is, két hónap alatt 100 ezerrel nőtt ez a szám. Az adatok szerint 2957 aktív poolban összesen közel 38 milliárd dollárnyi ADA tokent stakelnek, ami az ADA teljes kínálatának 80%-a majdnem.

Tranzakciószám

A Cardano fejlődésének a nagy lökést az Alonzo hard forkja adta, amivel már okosszerződések is használhatóak a hálózaton. Így pedig a Cardano beszállt a BSC, az Ethereum és a Solana versenyébe. A token ára viszont nem tudott annyira visszaemelkedni, mint más kriptovaluták, a cikk írásakor 1,6 dollár körül kereskednek vele. Egyes felhasználók abban reménykednek, hogy amikor majd elindulnak a hitelező platformok is a Cardanón, akkor fog igazán megugrani a használat és ezzel a token árfolyama is. Most sincs okuk a panaszra. Hiszen a Cardano láncon végrehajtott tranzakciók értéke nemrégiben meghaladta az Ethereum tranzakciókat is. Volt időpillanat, amikor majdnem a duplája volt a másik lánc tranzakciós értékének.