A Celsius közzétette a visszafizetésre jogosult felhasználók listáját

A Celsius kriptohitelező hangsúlyozta, hogy a jogosult felhasználóknak bizonyos információkkal frissíteniük kell számlájukat, mielőtt bármilyen kifizetési igény feldolgozható lenne.

A csődbe ment kriptohitelező egy január 31-i bírósági beadvány szerint közzétette azoknak a felhasználóknak a nevét, akik jogosultak arra, hogy kiutalják a Celsius platformról a bennragadt eszközeik 94%-át. A közzétett lista tartalmazta az egyes ügyfeleknek visszajáró kriptoeszközök fajtáját és összegét.

A kriptohitelező hangsúlyozta, hogy a jogosult felhasználóknak bizonyos információkkal frissíteniük kell a számlájukat, mielőtt bármilyen kifizetés feldolgozható lenne. A bírósági beadvány szerint a szükséges információk a pénzmosás elleni (AML) és az ügyfél ismeretére vonatkozó (KYC) irányelvekkel, valamint a kifizetés célcímére vonatkozó információkkal lennének kapcsolatosak.

A Celsius tájékoztatása szerint a felhasználó megakadályozható abban, hogy kiutalja saját magának az eszközeit a platformról, ha nem rendelkezik elegendő egyenleggel ahhoz, hogy kielégítse a kiutalási tevékenységgel kapcsolatos gas díjakat és tranzakciós díjakat. Hozzátették azt is, hogy a kifizetési kérelmeket nem biztos, hogy azonnal feldolgozzák, tekintettel az ilyen kérelmek várhatóan nagy számára. A Celsius azt tervezi, hogy már február 15-től felkeresi a jogosult felhasználókat.

Közben a csődbe ment hitelező közölte azt is, hogy a bíróság később fogja eldönteni, hogy a jogosult felhasználók felvehetik-e a 6%-nyi maradék egyenlegüket is.

A hitelező december 7-én kapott felhatalmazást arra, hogy visszaadja a felhasználóknak a “tiszta” és “átutalt”, meghatározott jogi küszöbérték alatti kriptoeszközöket, valamint a platformján nem támogatott digitális eszközöket.

A Celsius bíróság által kijelölt vizsgálója január 31-én egy súlyos elmarasztaló jelentést is közzétett a cég működéséről. A vizsgáló szerint a Celsius kriptohitelező Ponzi-sémára utaló szervezetként működött, hozzátéve, hogy az ügyfelek betéteit a CEL tokenjük fenntartására és két alapítójának gazdagítására használta fel.