A Citigroup fontolgatja a kriptokereskedési szolgáltatás indítását

A Citigroup bankóriás fontolgatja a kriptokereskedési, a kriptofelügyeleti és a finanszírozási szolgáltatások elindítását.

Itay Tuchman, a Citigroup külföldi tőzsdéi operáció részlegének globális vezetője a Financial Times-nak nyilatkozott és elmondta, hogy a bank tavaly augusztus óta “nagyon gyorsan” lépett partnerségre jelentős ügyfelekkel, akik a Bitcoin iránt érdeklődnek.

“Különböző lehetőségek vannak a mi szemszögünkből, és mérlegeljük, hogy hol tudnánk a legjobban kiszolgálni az ügyfeleket. Ez nem lesz prop-trading intézkedés.” – nyilatkozta Tuchman, utalva arra a típusú kereskedésre, amelyben a bankok saját pénzükkel kereskednek nyereség elérése céljából.

A Citi azonban nem siet a kriptoszolgáltatások elindításával. Tuchman szerint a bank akkor száll be, ha bízik abban, hogy képes felépíteni valamit, ami az ügyfelek javát szolgálja, és amit a szabályozók támogatni tudnak.

“Nem félek attól, hogy lemaradnánk. Úgy gondolom, hogy a kripto velünk marad, és szerintem még a piac legelején vagyunk” – jelentette ki. “Ez nem űrverseny. Több zászlónak is van helye, nem csak egynek.”

Márciusban a Citigroup egy jelentést tett közzé, miszerint a Bitcoin ahogy fejlődik,  úgy válik “nemzetközi kereskedelmi valutává” is. “A felfogás arról, hogy mi teszi fontossá a Bitcoint, tovább fejlődik és új lehetőségeket teremt, miközben növeli észrevehetőségét a mainstream környezetben” – nyilatkozta a bank.

A Citi a legújabb Wall Street-i pénzintézet, amelyik fontolóra veszi a kriptopiacra való belépést. Az elmúlt hetekben a Goldman Sachs, a Morgan Stanley, a Bank of New York Mellon és még jópáran döntöttek úgy, hogy kriptoszolgáltatásokat kínálnak ügyfeleiknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük