A Coinbase 250 dolláros referencia-részvényárat kap a Nasdaq-tól

A Nasdaq 250 dolláros referenciaárat adott a Coinbase részvényének, a COIN-nak. A részvényt hivatalosan ma, április 14-én jegyezték be a tőzsdén.

A Nasdaq a Coinbase-nek 250 dolláros referencia-részvényárat adott meg, és a hetekig tartó várakozás után április 14-én jegyezte le a részvényeket.

A Coinbase részvények piacra kerültek

A Coinbase közvetlen tőzsdei bevezetése sok izgalmat keltett mind a hagyományos, mind a kripto befektetői körökben. A tőzsdei bevezetésről sokáig pletykáltak, és az elmúlt hónapokban sok hír keringett róla. Az esemény valószínűleg motivál több kriptocéget is, akik szeretnének tőzsdére lépni, megragadva a közérdek lendületes érdeklődését.

A referenciaárat olyan szabályozás eredményeként adták meg, ami akkor határozza meg az árat, ha a magánpiacon nem folytattak kereskedést A tőzsdét 90 milliárd dollárra értékelték az előzetes információk alapján.

Így a Coinbase lesz az első olyan vállalat a tőzsdén, amely lehetővé tette a Bitcoinnal való kereskedést. A befektetők ezt a teljes szektor egy vízválasztó pillanatának tartják. A nem helyettesíthető tokenek (NFT) és az általános kriptobefektetések okozta népszerűségrobbanás csak tovább fogja segíteni a Coinbase részvények kereskedését is.

A 2012-ben alapított Coinbase az egyik legrégebbi tőzsde, amely most a részvénypiacra került. A közelmúltban megjelent SEC jelentésből az olvasható ki, hogy a kriptotőzsdének több mint 43 millió felhasználója van. 2021 első negyedévében a tőzsde bevétele több mint kétszerese volt a 2020-as teljes bevételének.

A kriptotőzsde munkatársai részvényeken keresztüli jutalomban is részesülnek majd, mivel az ír iroda 105 510 részvényopciót biztosított csapatának a tőzsdei bevezetés okán. Az opciók valószínűleg az egekbe szöknek, és ez az opciós csomag értéke körülbelül 45 millió dollárnak felel meg. A teljesítménymutatók alapján az évek során lassan kiosszák majd őket az alkalmazottak körében.

A Coinbase tőzsdei bevezetése meghatározza az év hangulatát

A Coinbase messze a kriptoipar legnagyobb neve, amely legelőször vette fontolóra a tőzsdére kerülést. De számos más entitás, köztük a Gemini tőzsde és az eToro is ugyanezt szeretné elérni. Mivel a Bitcoin új csúcsokat ér el, és a nyilvánosság még jobban tudatában van az eszközosztálynak, a lépés megalapozott üzleti döntés lehet.

A COIN teljesítménye a többi kriptós céget is befolyásolja majd ezen döntés meghozatalában. A nyilvánosság is alig várja, hogy meglássák, mit alakít és hogyan teljesít egy nagy kriptovállalat a hagyományos piacok befektetői között. Elemzők úgy vélik, hogy a COIN megduplázhatja az árát idén, és egyikük 440 dolláros árcélt tűzött ki a papírokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük