A Coinbase azonnal kifizeti majd az Ethereum unstaking igényeket

A Coinbase körülbelül 24 órával az Ethereum-hálózat Shanghai-Capella frissítése után, amely lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy az ETH stakeket feloldják, megkezdi az Ethereum staking feloldási kérelmek fogadását – közölte a kriptotőzsde a Twitteren.

Coinbase unstaking

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a felhasználók azonnal kézhez is kapják az Ethereumjaikat, mert “az Ethereum protokollja irányítja a feloldási folyamatot, mi pedig csak a közvetítő vagyunk” – tette hozzá a Coinbase, Kiemelték azt is, hogy “nem tudunk pontos várakozási időt megosztani a feloldási kérelem feldolgozására.”

Amint ezeket az unstaking kéréseket feldolgozzák a láncban és az Ethereum protokoll felszabadítja azokat, a Coinbase megerősítette, hogy a felhasználók azonnal megkapják majd az összes stakelt ETH-t a felhalmozott staking jutalmakkal együtt.

Míg a Coinbase már egy nappal az Ethereum Shanghai-Capella frissítése után feldolgozza a kivonási kérelmeket, addig a Lido staking platform azt nyilatkozta, hogy május közepéig vár a stakelt ETH kivonások elindításával, miután befejeződtek az on-chain kódok auditjai, amelyet a felhasználók biztonsága érdekében végeznek el.

A felhasználók nagy várakozással tekintenek a Shanghai frissítésre

A stakelt ETH-k összege folyamatosan nőtt az elmúlt hónapok során. Február közepén már át is lépte a 28 millió dollárt. Ekkor az Ethereum kínálata már körülbelül 40 millió dollárral csökkent a Merge óta.

Ezen skakelt ETH-k nagy része likvid staking megoldásokból származik. A Lido Finance és a Coinbase áll a lista élén, az előbbi sokak számára a go-to szolgáltatásként működik. A Lido a beacon chain letétkezelők mintegy 31,3%-át, a Coinbase pedig 11,7%-át teszi ki.

A Shanghai frissítést előtti felfokozott várakozás okozza az Ethereum deflációját is. A defláció az Ethereum hálózaton ugyanis folyamatosan emelkedik, miután a kínálat rekord alacsony szintre esett vissza hat hónappal a Merge után. A jelenlegi kínálat körülbelül 120,45 millió ETH-nál tart.

Ilyen arányok mellett az Ethereum kínálata 2025-re 118,1 millióra prognosztizálható. A stakerek kibocsátási jutaléka éves szinten 4% körül fog állni, ami felülmúlja a nem stakerek égetési arányát, ami 1,8% évente. A kínálat a jelenlegi szinteken is 120,6 millió ETH -val kell hogy rendelkezzen a következő két évben.