Gyorsul az Ethereum defláció, és új rekordot döntött hat hónappal a Merge után

Az Ethereum hálózaton a defláció egyre növekszik, és a mértéke a Merge-et követő hatodik hónapban újabb rekordot döntött. Az Ethereum kínálat közel 63 000 ETH-val csökkent.

A defláció az Ethereum hálózaton folyamatosan emelkedik, mivel a kínálat rekord alacsony szintre esett vissza hat hónappal a Merge után. A jelenlegi kínálat körülbelül 120,45 millió ETH-nál tart.

Ethereum

A kriptopiac második legnagyobb tokenjének devizaégetési rátája az elmúlt 30 napban 1 233 ezer ETH volt. A kínálat változása eközben -0,45%-on áll a 30 napos időtávot vizsgálva.

Ilyen arányok mellett az Ethereum kínálata 2025-re 118,1 millióra prognosztizálható. A stakerek kibocsátási jutaléka éves szinten 4% körül fog állni, ami felülmúlja a nem stakerek égetési arányát, ami 1,8% évente. A kínálat a jelenlegi szinteken is 120,6 millió ETH -val kell hogy rendelkezzen a következő két évben.

Ethereum kínálat

A legtöbb égetés az ETH átutalásokból származik, bár a DeFi óriások is nagyban hozzájárulnak ehhez. Utóbbiak tekintetében az Uniswap, a Tether és a Blur vezetik a listát

A defláció tehát pozitív jel az Ethereum számára, amely az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül. A token Proof-of-Stake-re való áttérése felgyorsította azon céljait, hogy a piac legnagyobb okosszerződés hálózatává váljon, és egyelőre egyetlen más projekt sem közelíti meg e sikerek tekintetében.

Már több mint 17,5 millió ETH-t stakeltek

A stakelt ETH-k összege folyamatosan nőtt a hónapok során, február közepén átlépte a 28 millió dollárt. Ekkor az Ethereum kínálata már körülbelül 40 millió dollárral csökkent a Merge óta.

stakelt Etheruem

Ezen skakelt ETH-k nagy része likvid staking megoldásokból származik. A Lido Finance és a Coinbase áll a lista élén, az előbbi sokak számára a go-to szolgáltatásként működik. A Lido a beacon chain letétkezelők mintegy 31,3%-át, a Coinbase pedig 11,7%-át teszi ki.

Az Ethereum most lendületet kap a Shanghai frissítéshez

Az Ethereum iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, ahogy közeledünk a Shanghai frissítés időpontjához. Ez az upgrade lehetővé teszi majd a stakerek számára, hogy feloldják a stakelt Etherjeiket. A Shanghai várhatóan 2023 első felében érkezik, és akár már áprilisban is megtörténhet.

A hálózaton is lesz egy fork Capella néven, amely a hálózat Beacon Chain konszenzusrétegét frissíti. Ez bevezeti majd a validátorok visszavonásával kapcsolatos új funkciókat is.