A Coinbase egyik igazgatója szerint 2022 az Ethereum éve lesz

Már pár napja tart a 2022-es esztendő és egyre-másra találkozhatunk különféle jóslatokkal és előrejelzésekkel a kriptovilág idei évét illetően. A legújabb ilyen elemzést Surojit Chatterjee, a Coinbase termékekért felelős igazgatója tette közzé. A jóslatának legfontosabb gondolata szerint az idei év az Ethereumról fog szólni, amely az egész kriptogazdaság és Web 3.0 zászlóshajója lesz azzal, hogy a skálázhatósága javulni fog.

2022 a layer-two megoldások éve lesz a Coinbase igazgató szerint

Ez a skálázhatóság Chatterjee posztja szerint az ETH 2.0 megjelenésével és a számtalan második rétegű (layer-one) hálózattal fog majd igazán javulni. Ez utóbbiak főleg a játékokra és a közösségi médiára fókuszálnak majd. Az egész kriptoszektor nagyon erősen fog majd 2022-ben az igazgató szerint azon dolgozni, hogy az egyes és kettes rétegek közötti minél jobb és gyorsabb átjárhatóság biztosított legyen. Az átjárhatóságot biztosító hidak a rétegek között lehetővé teszik, hogy tokenek mozoghassanak az egyes és kettes réteg között. De az olyan megoldások is majd komoly befektetői és felhasználói érdeklődést fognak felmutatni, mint a zk-Rollup. Ennek segítségével az Ethereum egyes rétegén történő hatékonyabb feldolgozás érdekében kötegekbe kerülnek a tranzakciók.

Second layers

Összességében tehát a Coinbase termékfejlesztési igazgatója szerint 2022 mindenképpen a második rétegű hálózatokról fog majd szólni. De ezt már láttuk 2021-ben is, hiszen 2021. januárjában még csak 50 millió dollár volt a második rétegű hálózatokon zárolva, 2022 elejére pedig már 5,5 milliárd dollárnál járunk. Emellett Chatterjee úgy látja, hogy tovább fog nőni azon applikációk népszerűsége, amelyek anonimitást és rejtett tranzakciókat tesznek lehetővé. Bár ez valószínűleg a szabályozók szemét is egyre jobban fogja szúrni. Beszélt még arról is, hogy a DeFi szektorban a biztosítások mennyire előre fognak majd törni . És az NFT-k piacának még nagyobb bővülésére is számít a kriptotőzsde egyik igazgatója.