A Coinbase is elérhetővé teszi az Ethereum 2.0 staking szolgáltatást

  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az amerikai székhelyű kriptovaluta tőzsde, a Coinbase felvázolta az Ethereum 2.0 staking jutalmakkal kapcsolatos terveit. Ezzel megalapozhatja az okosszerződés-platform még szélesebb körű elterjedését.

Hivatalos blogbejegyzésében a Coinbase azt jelentette be, hogy 2021 elején tervezi bevezetni az Eth2 staking, kereskedési és átváltó szolgáltatásait. Amint az Eth2 támogatást kap, a meglévő Coinbase ügyfelek képesek lesznek átváltani ether (ETH) tokenjeiket ETH2-re és staking jutalmakat szerezni.

A cég közölte:

“Míg a stakelt ETH2 tokenek továbbra is elzárva maradnak a beacon chain-en, a Coinbase lehetővé teszi az ETH2, ETH és minden más támogatott valuta közötti kereskedelmet, amellyel likviditást biztosítunk ügyfeleink számára.”

A Coinbase jelezte, hogy „további részleteket az egyes funkciók bevezetése előtt fog közölni”.

A hír a nagyon várt Ethereum Beacon Chain indításának előestéjén érkezik, amely elindítja a blokklánc hálózat többéves frissítését. Az upgrade az Ethereumot a meglévő proof-of-work konszenzusról a proof-of-stake mechanizmusra váltja át. A kriptovaluta fejlesztőcsapata biztos benne, hogy a proof-of-stake csökkenti a centralizációs kockázatokat, és erősebb védelmet tesz lehetővé az 51%-os támadások ellen.

Az Eth2.0 fázisának indulását a múlt héten igazolták vissza, miután az Ethereum betéti szerződése elérte az 524 288 ETH minimális küszöböt. Jelenleg már több mint 855 264 ETH-t küldtek a 2.0 betéti szerződéshez.

Azok az Ethereum tulajdonosok, akik úgy döntenek, hogy stake-elnek, csak az 1. fázis bevezetése után vehetik fel vagy mozgathatják lekötött kriptójukat. Ez akár évekig is eltarthat. Számos vállalat, köztük a Darma Capital is, közvetítő staking opciót tervez, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy továbbra is hozzáférjenek tőkéjükhöz.

Az Ethereum a piaci kapitalizáció alapján második legnagyobb kriptovaluta, és az egyik leglikvidebb eszköz a kriptók között. Napi volumene szerint jelenleg a harmadik helyen áll a Messari.io adatai alapján. A Coinbase Pro az ETH/USD pár egyik legnagyobb mennyiségét dolgozza fel.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.