Hatalmas profitra tehetnek szert a korai ETH 2.0 stakerek

  • 50
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mivel a hivatalos letéti szerződés megkötése óta, azaz hat napon belül alig több mint 50 000 ETH-t zároltak staking céljából, a folyamat viszonylag lassú felfutásúnak mondható. Főleg a hardcore Ethereum rajongók választották ezt az eszközt. Köztük volt Vitalik Buterin is, aki 3 200 ETH-t kötött le, plusz néhány bálna kapcsolódott be csak.

Az eddig zárolt összeg a teljes összeg csupán 9,6%-át teszi ki. Így még hosszú utat kell megtenni ahhoz, hogy elérjük az 524 288-as ETH küszöböt. Ezt a mennyiséget a Beacon Chain genezis bekövetkezése előtt egy héttel kell letétbe helyezni ahhoz, hogy a genezis elinduljon.

Úgy tűnik tehá, hogy az ETH 2.0 mainnet december 1-jei indulási dátuma kissé optimista kinyilatkoztatás volt. Az indulás csak akkor történhet meg, ha 16 384 validátor részt vesz a stakingben. Az Ethereumból származó bevételeket ez idő alatt a DeFi-ben lehet csak megkeresni, így csak a bálnák rendelkeznek megfelelő kapacitással és tőkével a részvételhez.

Emellett a node-ok futtatásához szükséges hardveres és technikai követelmények is valószínűleg hátráltatják az ETH-tulajok többségét, akik csak arra várnak, hogy a Beacon Chain elinduljon, és a staking sokkal könnyebbé váljon.

Nagy jutalmak az Ethereum Early Bird-ök számára

Azok, akik elsők között stakelnek, a legnagyobb jutalmat fogják learatni, mivel a hozam az idő előrehaladtával csökken, a lekötött összeg pedig növekszik.

Adam Cochran, a Cinneamhain Ventures partnere kielemezte az eredménytáblázatot, kijelentve, hogy az emberek nem teljesen értik a staking előnyeit.

Miután az új blokklánc életre kel minimum 524 ezer ETH-val, becslése szerint a jövedelem akár 36% APY is lehet. Bár az ETH 2.0 Launchpad 21,6% -os hozamot jelent, ez még mindig jóval több, mint bármelyik DeFi protokoll hozama pillanatnyilag.

Egymillió ETH lekötéséval a hozam 16% körülire csökken, ha 10 millió ETH-t kötnek le, akkor pedig 4,9%-ra csökken. Ezek a hozamok még mindig sokkal jobbak, mint egyes DeFi ajánlatok, mint például a Yearn Finance yETH vault-ja, amely csekély 1,3%-ot kínál 0,3%-os kivételi díjjal.

A tömegek kivárnak

A legtöbb ember nem akar otthon működő gépekkel foglalkozni, és ezáltal passzív jövedelmet keresni. Így a staking igazán csak 2021-ben indulhat be. Az olyan nagy tőzsdék, mint a Coinbase és a Binance, valószínűleg felugranak a staking vonatra, és a stakinget szolgáltatásként fogják kínálni, amiből nyilvánvalóan profitálni fog maga a tőzsde is.

Sokak számára ez biztonságosabb és egyszerűbb módja lesz a staking által a passzív jövedelemszerzéshez, így talán az Ethereum-tulajdonosok tömegei számára közkedvelt választás lesz ez. Természetesen mindez pozitív hatással lesz az árakra nézve is, így jövőre nagy dolgokra számíthatunk az Ethereum háza táján.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.