Hatalmas profitra tehetnek szert a korai ETH 2.0 stakerek

  • 50
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mivel a hivatalos letéti szerződés megkötése óta, azaz hat napon belül alig több mint 50 000 ETH-t zároltak staking céljából, a folyamat viszonylag lassú felfutásúnak mondható. Főleg a hardcore Ethereum rajongók választották ezt az eszközt. Köztük volt Vitalik Buterin is, aki 3 200 ETH-t kötött le, plusz néhány bálna kapcsolódott be csak.

Az eddig zárolt összeg a teljes összeg csupán 9,6%-át teszi ki. Így még hosszú utat kell megtenni ahhoz, hogy elérjük az 524 288-as ETH küszöböt. Ezt a mennyiséget a Beacon Chain genezis bekövetkezése előtt egy héttel kell letétbe helyezni ahhoz, hogy a genezis elinduljon.

Úgy tűnik tehá, hogy az ETH 2.0 mainnet december 1-jei indulási dátuma kissé optimista kinyilatkoztatás volt. Az indulás csak akkor történhet meg, ha 16 384 validátor részt vesz a stakingben. Az Ethereumból származó bevételeket ez idő alatt a DeFi-ben lehet csak megkeresni, így csak a bálnák rendelkeznek megfelelő kapacitással és tőkével a részvételhez.

Emellett a node-ok futtatásához szükséges hardveres és technikai követelmények is valószínűleg hátráltatják az ETH-tulajok többségét, akik csak arra várnak, hogy a Beacon Chain elinduljon, és a staking sokkal könnyebbé váljon.

Nagy jutalmak az Ethereum Early Bird-ök számára

Azok, akik elsők között stakelnek, a legnagyobb jutalmat fogják learatni, mivel a hozam az idő előrehaladtával csökken, a lekötött összeg pedig növekszik.

Adam Cochran, a Cinneamhain Ventures partnere kielemezte az eredménytáblázatot, kijelentve, hogy az emberek nem teljesen értik a staking előnyeit.

Miután az új blokklánc életre kel minimum 524 ezer ETH-val, becslése szerint a jövedelem akár 36% APY is lehet. Bár az ETH 2.0 Launchpad 21,6% -os hozamot jelent, ez még mindig jóval több, mint bármelyik DeFi protokoll hozama pillanatnyilag.

Egymillió ETH lekötéséval a hozam 16% körülire csökken, ha 10 millió ETH-t kötnek le, akkor pedig 4,9%-ra csökken. Ezek a hozamok még mindig sokkal jobbak, mint egyes DeFi ajánlatok, mint például a Yearn Finance yETH vault-ja, amely csekély 1,3%-ot kínál 0,3%-os kivételi díjjal.

A tömegek kivárnak

A legtöbb ember nem akar otthon működő gépekkel foglalkozni, és ezáltal passzív jövedelmet keresni. Így a staking igazán csak 2021-ben indulhat be. Az olyan nagy tőzsdék, mint a Coinbase és a Binance, valószínűleg felugranak a staking vonatra, és a stakinget szolgáltatásként fogják kínálni, amiből nyilvánvalóan profitálni fog maga a tőzsde is.

Sokak számára ez biztonságosabb és egyszerűbb módja lesz a staking által a passzív jövedelemszerzéshez, így talán az Ethereum-tulajdonosok tömegei számára közkedvelt választás lesz ez. Természetesen mindez pozitív hatással lesz az árakra nézve is, így jövőre nagy dolgokra számíthatunk az Ethereum háza táján.

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.