A CoinMarketCap mostantól elemzi az általános kriptopiaci hangulatot

A CoinMarketCap aggregátor oldal bevezeti a CMC Crypto Fear and Greed Index-ét (félelem és kapzsiság index), amely a kriptovaluta piaci hangulatot elemzi és értékeli.

A közelmúltbeli piaci turbulenciák közepette egyértelművé vált, hogy a kriptovilágban nincs egy biztos félelem és kapzsiság (Fear and Greed) index, amely a hagyományos befektetők jól bevált eszköze. A kriptotérben már létező alternatívák ugyanis kizárólag a bitcoinra fókuszálnak, és nem képesek pontosan leírni a kriptopiac általános hangulatát.

A CMC Crypto Fear and Greed Index több kulcsfontosságú adatot dolgoz fel, amely segít megfontolt döntés hozni a befektetők számára:

Momentum: Az index a CoinMarketCap API-ján keresztül elemzi a piaci kapitalizáció szerinti 10 legnagyobb kriptopénz teljesítményét (a stabilcoinok ez alól kivételt képeznek). A BTC, az ETH, az XRP, a BNB és a DOGE trendjeinek rögzítésével pontosabb képet ad a piaci hangulatról, mivel az árfolyam ingadozásai általában tükrözik a félelem és kapzsiság szintjét.

Volatilitás: A volatilitás jelentős hatással van a kriptovaluta piacra, így az index integrálta a Volmex Implied Volatility indikátort, valamint a BVIV és az EVIV indexeket is, melyek segítenek elemezni az ingadozásokat.

Származékos piac: Az opciós ügyletek betekintést nyújtanak a piaci résztvevők várakozásaiba. A Put/Call ráta szintén egy piaci hangulatot mérő indikátor, amely szintén alkalmazható az eszközök árfolyamának előrejelzésére.

Piaci összetétel: A BTC relatív összértéke a piaci hangulat egyik fontos mutatója, amelynek mérésére az úgynevezett Stablecoin Supply Ratio-t (SSR) alkalmazzák. Az SSR a bitcoin piaci kapitalizációja és a főbb stabilcoinok teljes piaci kapitalizációja közötti arányt méri. A mérőszám továbbá a piac összetételét is tükrözi.

Keresési adatok: Elemzik továbbá a legtöbbet keresett szavakat, illetve az oldalmegtekintést is. A felhasználói érdeklődés és a befektetők viselkedésének vizsgálatával az index azonosítja, hogy mely coinok és projektek keltik a legnagyobb érdeklődést.