A Crypto.com 20%-kal csökkenti a létszámát a túlélésért folytatott harcban

A Crypto.com bejelentette, hogy 20%-os létszámleépítést hajt végre a romló makrogazdasági körülményekre és a rivális FTX tőzsde összeomlására hivatkozva.

“Miközben mi továbbra is jól teljesítünk, világszerte több mint 70 millió felhasználóra nőttünk, és erős mérleggel rendelkezünk,  de folyamatos gazdasági nehézségek és előre nem látható szektorbeli eseményekkel kellett megküzdenünk.” – írta Kris Marszalek, a Crypto.com társalapítója és vezérigazgatója egy pénteki blogbejegyzésben.

A blogbejegyzés hozzátette, hogy a vállalat közelmúltbeli pozitív pályája “gyorsan megváltozott“, amikor a negatív makrogazdasági fejlemények felforgatták a szektor működését.

A Crypto.com újabb létszámleépítése azután következik be, hogy a vállalat már tavaly júliusban is levezényelt egy leépítési hullámot. Az FTX összeomlása okozta nehézségek kezelésére azonban az a leépítési hullám nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy átvészeljék a vihart.

“A tavaly júliusban végrehajtott intézkedések jól pozícionáltak minket a makrogazdasági visszaesés átvészelésére, de nem számoltak az FTX közelmúltbeli összeomlásával, amely jelentősen rontotta az iparágba vetett bizalmat.” – írta Marszalek.

Marszalek elmondta továbbá, hogy az összes érintett alkalmazottat már értesítették. Azt is világossá tette, hogy a leépítések “semmilyen módon nem a teljesítményhez kapcsolódnak“, hanem pusztán a költségcsökkentés az okozója.

Végezetül a Crypto.com vezérigazgatója elmondta:
“Bízom abban, hogy képesek leszünk a piac építésére és vezetésére, és hálás vagyok, hogy együtt dolgozhatunk az előttünk álló úton.”

Az audit elegendő fedezetet mutat

Sok más kriptovállalathoz hasonlóan a Crypto.com is nehéz évet zárt 2022-ben, mivel számos versenytársának összeomlása komoly félelmet okozott a szektorban.

Tavaly decemberben a vállalat közzétette a Mazars könyvvizsgáló cégtől származó Proof of Reserves dokumentum adatait, bizonyítva, hogy ügyfelei eszközei teljes mértékben egy az egyben fedezettek. Marszalek akkor az auditot “fontos lépésnek nevezte az egész iparág számára az átláthatóság növelése és a bizalom helyreállításának megkezdése érdekében”.

“A Crypto.com teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy az ügyfeleknek világszerte biztonságos, védett és szabályszerűen működő platformot nyújtson a digitális valuták menedzseléséhez.” – tette hozzá a cég honlapján közzétett kommentárban.

A CRO token ralizik

CRO token árfolyam

A kriptopiacon a kereskedők láthatóan örömmel fogadták a Crypto.com létszámcsökkentésének hírét. A Crypto.com saját Cronos (CRO) tokenjének árfolyama az elmúlt 24 órában erős, 5,3%-os emelkedést mutatott, és jelenleg 0,07 dolláros árfolyamon kereskednek vele.

Mégis, nem kétséges, hogy a token nehéz évet élt meg, hiszen az elmúlt egy évben több mint 85%-ot veszített értékéből.