A Crypto.com a legmagasabb szintű engedélyt kapta meg Máltán

Valószínűleg elég sokan átsiklottak a Crypto.com kriptotőzsde csütörtöki blogposztja felett. Ebben a tőzsde arról számolt be, hogy megkapta a Máltai Pénzügyi Szervezetek Felügyelete (MFSA) által kiadott Elektronikus Pénzügyi Szervezeti (EMI) engedélyt. A hongkongi székhelyű tőzsde már egy ideje együtt dolgozik a máltai szabályozóval, ennek keretében két hónappal ezelőtt már kaptak egy másik engedélyt is. Ez a Class 3 Virtuális Pénzeszközök (VFA) engedélye volt.

A Crypto.com mindenhol igyekszik megszerezni minden engedélyt

Az felhatalmazta a Crypto.comot, hogy a következő szolgáltatásokat nyújtsa tapasztalt és kevésbé tapasztalt befektetők számára:

  • tranzakciók végrehajtása mások nevében,
  • megőrzési/letéti tevékenység illetve
  • saját névben történő eljárás.

Természetesen Magyarországon nem sokat mondanak nekünk ezek az engedélyek, de a lényeg, hogy az EMI engedélye birtokában a tőzsde most már kártyákat is kibocsáthat és közvetlen banki utalásokat hajthat végre máltai ügyfelei irányában. És a Crypto.com igyekszik mindenhol hasonló engedélyekre szert tenni, még tavaly decemberben az Ausztrál Pénzügyi Szolgáltatói Engedélyt (AFSL) szerezték meg. És mivel utána nem sokkal a legmagasabb szintű partneri kapcsolatba léptek a Visával, rövidesen Ausztráliában hozzálátnak Crypto.comos Visa kártyák kibocsátásához.

A cég egyik alapítója, Kris Marszalek a blogposztban arról írt, hogy a világ első globális kriptovalutás platformjaként megkapni az EMI engedélyét Máltán hatalmas lépés az egész iparág számára. Málta egyébként egy nagyon elit klubba tartozik. Egyaránt az Európai Unióban és a világon is, hiszen elég egyértelmű jogi keretrendszert dolgoztak ki a digitális eszközök vonatkozásában a befektetők védelme érdekében. Marszalek azt is hangsúlyozta, hogy mindent elkövetnek azért, hogy az összes országban megszerezzék a szükséges engedélyeket, ahol működnek. Mert a cég számára nagyon fontos, hogy megfeleljenek az összes szabályozói előírásnak. Így pedig biztosítsák az ügyfeleik számára a megbízhatóságot és biztonságot. Egy nappal azután érkezett a friss hír, hogy az oldal bejelentette, hogy 175 millió dolláros szponzori szerződést kötöttek a UFC ketrecharcos szervezetével. Ezzel az a céljuk, hogy a fiatalabbak és sportszerető ügyfelek felé is nyitni tudjanak. És ezt már más formában is igyekeztek megtenni, ezért léptek be az olasz foci mögé is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.