A Crypto.com és a Coca-Cola közösen bocsát ki foci vb-s NFT-ket

Az éppen zajló futball világbajnokság körül folyamatosan nagy a felhajtás, ezt akarja kihasználni a Crypto.com és a Coca-Cola.

A FIFA és a Web3

Az idén első alkalommal a FIFA közreműködésével a drukkerek immár NFT formájában is maradandó emlékeket őrizhetnek majd meg a világbajnokságról. A Katarban megrendezett futball világbajnokságról a tervek szerint mintegy 10000 NFT készül majd. A Piece of Magic névre keresztelt kollekció darabjai a Crypto.com és a Coca-Cola együttműködése révén jutnak majd el a futball rajongókhoz.

A Crypto.com adja a technikai hátteret

A két cég együttműködésének köszönhetően a drukkerek egy különleges kollekcióra készülhetnek. A digitális gyűjteményt a Crypto.com NFT platformján keresztül készíti majd el egy híres digitális művész. Az elkészült műveket szintén ott tárolják majd amíg a lelkes rajongók meg nem kapják azokat.

A Crypto.com vezető marketing igazgatója, Steven Kalifowitz, szerint:

Megtiszteltetés, hogy a Coca-Cola-val és GMUNK-kal közösen állíthatunk emléket a blokkláncon ezeknek a történelmi jelentőségű mérkőzéseknek. Együtt egy teljesen új fajta emléket hozunk létre.

A Coca-Cola biztosítja a felhajtást

A drukkereknek a Coca-Cola Fan Zone oldalán kell regisztrálniuk és ott a Piece of Magic ikonra kattintva tekinthetik illetve vásárolhatják meg az NFT-ket. Az oldalon egyébként rengeteg egyéb lehetőség is várja a látogatókat. A felületen keresztül a foci drukkerek helytől függetlenül együtt izgulhatják és drukkolhatják végig a világbajnokság fordulóit. A meccsek között próbára tehetik a tudásukat és akár egymással is versenyre kelhetnek amíg a futballisták pihennek.

Az NFT-k alkotója

A Tron filmek látványtervezője, GMUNK, készíti majd el a gyűjtemény darabjait. Munkája során a játékosok mozgását, a pályán bevetett trükkjeiket és taktikájukat eleveníti majd meg színek és formák segítségével. Az így elkészült digitális alkotás egyfajta egyedi lenyomata lesz a számára alapul szolgáló meccsnek. A digitális művész így nyilatkozott a folyamatról:

A Coca-Cola ‘Piece of Magic’ című sorozatának minden darabja…egy magával ragadó műalkotás, ami megtestesíti a futball szellemiségét és vizuális eszközökkel ragadja meg a meccsek mögötti egyedi történeteket.