Újabb NBA csapat fogad el a bitcoint: felzárkózik a Dallas Mavericks

A Dallas Mavericks lett a második, bitcoint (BTC) elfogadó NBA csapat az USA-ban, mely jegyeiért és ajándéktárgyaiért ezentúl kriptovalutával is lehet fizetni.

A BitPay kriptovállalat Twitter bejegyzésével erősítette meg a hírt augusztus 13-án. Mint az köztudott, a Mavericks tulajdonosa Mark Cuban, kriptovaluta és blokklánc rajongó. Már tavaly év eleje óta sejteni lehetett, hogy a 61 éves amerikai csapattulajdonos és milliárdos technológiai befektető hamarosan előáll a kriptovalutával való fizetés lehetőségével, hiszen többször meglengette a bitcoinos jegyvásárlást.

Másfél évvel később Cuban tervei megvalósultak, és a Maverick csatlakozik NBA riválisához, a Sacramento Kings-hez, ami már biztosította a kriptovaluta hozzáférést rajongói számára. Az NBA-ben elsőként, már 2014-ben elfogadta a bitcoint. A közösségi médiában megjelent Dallas Mavericks sajtóközleménye szerint, a csapat, csakúgy, mint a Sacramento Kings, a BitPay szolgáltatásait használja a szurkolóik bitcoinnal való fizetéseinek feldolgozására.

Cuban már korábban részt vállalt a kriptoiparban, amikor befektetett egy digitális pénzfedezeti alapba, vagy amikor pénzt invesztált egy ICO-ba (initial coin offerings). Ezeken felül 2017 augusztusában elindította az Ethereum-alapú Mercury Protocol-t, mely egy decentralizált kommunikációs felületetnek indult. A platformról azóta nem sokat hallani, bár a CoinMarketCapen még jegyzik a shitcoin kategóriában.

A közismert befektető idén nyáron kifejtette őszinte véleményét a Facebook Libra kriptovalutával kapcsolatban is. Szerinte a közösségi média óriás hatalmas hibát követ el a Libra elindításával és a kriptovaluta akár még veszélyes is lehet. A bitcoinnal kapcsolatban viszont hozzátette, hogy a kriptovaluták királya a befektetők szemszögéből nézve, hasonlít az aranyhoz.

A kriptovaluta beszivárog a sport világába

A sport egyre termékenyebb talajjá válik a blokklánc technológia és a kriptovaluták számára. Az ikonikus amerikai bokszoló, Mike Tyson egy új blokklánc alapú, szórakoztatással foglalkozó vállalkozást indított, aminek az a célja, hogy a küzdősportokban tehetséges fiatalokat felkarolja és segítse őket karrierjük kiteljesedésében.

Ezen felül már számos nemzetközi labdarúgó csapat neve is összekapcsolódott a kriptóval. A Socios.com blokklánc platformja még korábban partnerkapcsolatot kötött, a francia Paris Saint-Germain klubbal, az olasz Juventusszal és az Egyesült Királyság West Ham United csapatával is. A klubok a fizetési lehetőségek kibővítésével szélesíthetik az amúgy is hatalmas rajongói táborukat és egyszerűbbé, valamint gyorsabbá tehetik a fizetési tranzakciók lebonyolítását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük