Elon Musk elárulta, hogy a Dogecoint elfogadják a Tesla új futurisztikus éttermében

Elon Musk elárulta, hogy a Tesla közelgő futurisztikus étterme és autóval is behajtható mozija, amelyet Hollywoodba terveznek megnyitni, elfogadja a Dogecoin mémtokent. Az elektromos autókat gyártó cég már ma is elfogadja a DOGE-t bizonyos árucikkek vásárlása esetén a webshopján.

Elon Musk, a Tesla és a Spacex vezérigazgatója a Twitteren írt a jövőbeli Dogecoin-fizetés elfogadási lehetőségéről. Ebben a tweetben Ryan Zohoury fejlesztő üzenetére válaszolt, aki szerint a kaliforniai Santa Monicában található új Tesla autótöltő állomás 10 perccel a nyitás után majdnem megtelt.

Dogecoin fizetés

A Tesla főnöke a Twitter-üzenetben ezt írta: “Futurisztikus étkezőt/autós mozit terveznek Hollywoodba.” A következő tweetben pedig hozzátette: “És természetesen fizethet majd Doge-val.”

Természetesen a Tesla vezérigazgatója most sem tisztázta, hogy pontosan mit is fizethetnek az ügyfelek a mémtokennel. Egyesek azt feltételezik, hogy csak a Tesla szupertöltő állomásain fogadják majd el a Dogecoinokat, míg mások úgy értelmezték Musk tweetjét, hogy az csak a Hollywoodban épülő büfére és autósmozira vonatkozik.

Ennek ellenére a Dogecoin támogatói és közössége örülnek Musk tweetjének, amellyel újra a mémtoken hírnevét népszerűsíti. A Dogecoin árfolyamát most azonban nem befolyásolta ez a hír. Musk tweetjének idején a DOGE tokennel 0,1417 dolláron kereskedtek. Bár az árfolyam később kissé emelkedett 0,1450 dollárig, a cikk írásakor már 0,1410 dollár környékére esett vissza.

Musk a Dogecoin elkötelezett támogatója

Januárban a Tesla bejelentette, hogy a webshopjukban elfogadják a Dogecoin-t bizonyos árucikkek vásárlásakor. Musk ezután megpróbálta rávenni a McDonald’s-ot is, hogy fogadják el a mémtokent. Azzal ösztönözte őket, hogy a tévében felajánlotta, hogy megeszik egy Happy Meal-t. A gyorsétteremlánc azonban azzal a válasszal jött vissza, hogy “csak akkor fogadják el, ha a Tesla elfogadja a Grimacecoint“.

Musk, aki régóta támogatja a Dogecoint, a kriptoközösségben Dogefather néven ismert. A Tesla-főnök úgy véli, hogy a DOGE az emberek kriptója. Korábban elárulta azt is, hogy sok ember, akivel a Teslánál és a Spacexnél beszélt, már most Dogecoin tulajdonos. Szerinte a Dogecoin a legjobb a kriptotranzakciók lebonyolítására, míg a Bitcoin inkább értékmegőrzőként funkcionálhat.