A Dolce&Gabbana kriptokirállyá akarja Elon Muskot koronázni

Az olasz divatmárka, a Dolce & Gabbana az amerikai milliárdost, Elon Muskot kriptokirállyá akarja koronázni, de csak akkor, ha több mint 514 000 dollárt felajánl a Doge Crown-ért, aminek egyébként semmi köze Musk kedvenc kriptovalutájához, a Dogecoinhoz. A híres luxusholmikat tervező cég nem-helyettesíthető token (NFT) kollekciójának ez lesz az első és egyben legdrágább darabja.

Az UNXD nevű, Polygon alapú hálózaton árulják a csodás koronát, a liciteket pedig Etherben várják, nem pedig Dogecoinban. A Doge Crown-t az észak-olaszországi Velencében található Dózse palota ihlette.

Az eddigi legnagyobb licit 165 Ether (ETH), ami körülbelül 508 ezer dollárnak felel meg és egy ethmad nevű felhasználó tette. Ez azt jelenti, hogyha Musk be akar szállni a versenybe, akkor nagyobb ajánlattal kell előrukkolnia. Az aukción egyébként nemcsak a Doge Crown-ra lehet licitálni, hanem több más különleges darabra is, melyeket a Doge koronát is beleértve, Domenico Dolce és Stefano Gabbana tervezett.

Mit kapna Musk, ha megnyerné a licitet?

Ha a SpaceX alapítója megnyerné a licitet akkor az övé lenne a hét kék zafírral és 142 gyémánttal díszített tényleges fizikai tárgy, a korona NFT-je, és egy digitálisan viselhető korona is.

Még több mint három nap van hátra, hogy az érdeklődők – Muskot is beleértve – leadják licitjeiket. A világ egyik leggazdagabb embere számára a fél millió dolláros korona meg sem kottyan, de Musk sosem volt az a fajta, aki szeret ilyen holmikkal a közösségi médiában villogni.