A Facebook új céget regisztrált a rejtélyes Libra projektjéhez

Egy Reuters cikk szerint a Facebook május 2-én Genfben új céget regisztrált Libra Networks néven. A hír egybeesik a Facebook lassan, de elkerülhetetlenül közelgő Facebook Coinjával, ami hosszú távon meg fogja határozni a közösségi média hozzáállását a blokklánc technológiához és a kriptopénzekhez.

A Facebook Global Holdings az új vállalkozás részvényese  és a Reuters szerint “pénzügyi és technológiai szolgáltatást és hadverhez és szoftverhez köthető fejlesztéseket fog eszközölni amit a svájci regiszterben fognak feltüntetni.”

A Facebook menetelése a kriptopénz táborba lassú, de biztos. A vállalat egyik utolsó lépése május 14-én, hogy leigazolt két Coinbase veteránt a blokklánc divíziójába.

A Libra mindenesetre már Washingtonban is rengéshullámokat keltett miután a Kongresszus egy nyílt levélben kérte a vállalatot, hogy egyértelműsítse a kriptopénze célját és várható hatásait.

A nyílt levélben így áll:

A Wall Street Journal nemrég arról számolt be, hogy a Facebook több tucat pénzügyi céget és online kereskedőt toborzott, hogy segítsenek egy kriptopénz alapú fizetési rendszer bevezetésében a szociális média hálózatán. Tavaly a Facebook felkérte az Egyesült Államok bankjait, hogy osszanak meg részletes pénzügyi információkat a fogyasztóikról. Emellett a személyes adatok szakértői megkérdőjelezték a Facebook kiterjedt adatgyűjtési gyakorlatát és azt, hogy a Facebook az összegyűjtött adatok valamelyikét olyan célokra használja fel, amelyek a Facebookra vonatkoznak a tisztességes hitelinformációról szóló törvény (FCRA) alapján.

A Facebook egyelőre nem kommentálta az újonnan regisztrált cég státuszát. A pletykák szerint a Facebook 1 milliárd dollárt kíván gyűjteni kriptopénze elindításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük